5x de beste camping barbecues

5x de beste camping barbecues

Wat is de beste camping BBQ om mee te nemen? Want een kampeervakantie is natuurlijk niet compleet zonder een handige barbecue voor op de camping. Of je nu paella bereidt op een tafelbarebecue of sappige hamburgers grilt op een houtskool barbecue, het buiten koken voegt een extra dimensie toe aan de kampeerervaring. Wij hebben voor jou onze Top 5 camping BBQ's geselecteerd. 

But first: check de regels van de BBQ camping

Voordat we je helemaal lekker maken met de mooiste barbecues: vergeet niet om de regels en voorschriften van jouw vakantiebestemming te bekijken. Sommige campings kunnen beperkingen hebben met betrekking tot het type barbecue dat is toegestaan, de locaties waar je mag barbecueën, en mogelijk aangewezen barbecuegebieden op de camping. Dat gezegd te hebbende: nu over op onze Top 5!

#1. De draagbare krachtpatser

De Weber Q-serie staat synoniem voor kwaliteit en prestatie. De Weber Q1200 gasbarbecue is de belichaming van draagbaarheid en kracht. Met zijn compacte formaat en inklapbare poten past deze schoonheid moeiteloos in de kofferbak van je auto. Maar laat je niet misleiden door het formaat - de Q1200 levert indrukwekkende prestaties en gelijkmatige warmteverdeling voor heerlijk gegrilde maaltijden, waar je ook bent. Deze ideale camping bbq werkt op gasflessen en biedt het gemak van snel en eenvoudig aansteken. Controleer of het gebruik van gasbarbecues is toegestaan op de camping en volg de juiste veiligheidsmaatregelen met betrekking tot het opslaan en aansluiten van gasflessen.

#2. De Allrounder

De Napoleon TravelQ-serie biedt de ultieme veelzijdigheid voor kampeerders die niet willen inboeten op kookcapaciteit. De Napoleon TravelQ 285X neemt je barbecue-ervaring naar nieuwe hoogten dankzij zijn twee afzonderlijk instelbare branders. Hiermee kun je een kant van de grill op hoog vuur zetten voor die perfecte steak, terwijl je aan de andere kant groenten op lagere temperatuur gaart. Ook deze gasbarbecue is wat ons betreft de ideale keuze voor culinaire avonturiers!

#3. Off the road

Sommige kampeerders houden ervan om off-road te gaan en zich te begeven naar afgelegen plekken. Als dat jouw stijl is, dan is de Weber Go-Anywhere een perfecte keuze. Compact, draagbaar en toch krachtig. Deze iconische houtskool barbecue biedt uitstekende prestaties in een handig formaat. Met een solide constructie en gelijkmatige hitteverdeling kun je moeiteloos je favoriete gerechten grillen, waar je ook bent. De opklapbare poten dienen ook als dekselvergrendeling, waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen en opbergen. 

#4. Authentieke houtskoolgriller

Voor liefhebbers van het authentieke houtskoolgrillen is de tafelbarbecue Weber Smokey Joe Premium een ware parel. Deze kleine, draagbare houtskool barbecue is groot in prestaties en smaak. Het stevige ontwerp en het geëmailleerde kookrooster zorgen voor een uitstekende warmteverdeling en creëren die heerlijke rokerige smaak waar kampeerders van houden. Met zijn dekselvergrendeling en handvat is de Weber Smokey Joe Premium een ideale keuze voor kampeeravonturen en barbecues op de camping.

#5. De budgetvriendelijke kampioen

Als je op zoek bent naar een betaalbare optie die toch geweldige prestaties levert, kijk dan eens naar de Cadac Safari Chef. Deze draagbare gasbarbecue biedt verschillende kookoppervlakken en optionele accessoires, zoals een pizzasteen of een paellapan, waardoor je kampeermaaltijden nooit saai zullen zijn. Het beste van alles is dat de Cadac Safari Chef vriendelijk is voor zowel je portemonnee als het milieu.

Ga je dit jaar toch niet naar de camping? Ook in het park, op de boot of op jouw balkon komen deze barbecues natuurlijk prima tot hun recht! Fonteyn TV