Pizza’s uit eigen tuin: dit jaar wil jij een tuin pizzaoven!

Pizza’s uit eigen tuin: dit jaar wil jij een tuin pizzaoven!

Waar denk jij aan als wij zeggen: zomer + buiten eten? Grote kans dat jij denkt aan barbecueën, toch? Maar zoals de titel van deze blog al doet vermoeden, gaat het hier niet over barbecueën, maar over pizza’s bakken in je achtertuin! Want dat kan dus ook gewoon! Dat zorgt lekker voor wat afwisseling in het menu in de zomer. Want na al die jaren barbecueën is het wel zo leuk om eens een keer iets anders op de tuintafel te kunnen serveren. Wij laten je hier zien wat voor een pizzaovens er allemaal zijn en wat voor een mogelijkheden je hebt met zo’n oven!

De droom van iedere pizzaliefhebber

Begeef jij je graag in je keuken en in je tuin? En ben je dol op ambachtelijke pizza’s? Combineer deze passies door het aanschaffen van een pizzaoven. Op ambachtelijke wijze, maar met een moderne oven die niet onderdoet voor jouw keukenoven bak jij de lekkerste pizza’s in je achtertuin. Voor de lekkerste houtovenpizza hoef jij dus de deur niet meer uit, of eigenlijk alleen maar je achterdeur. Daarnaast kun je op een zwoele zomeravond tot in de kleine uurtjes lekker bij je warme oventje blijven zitten.

Van solide basisoven oven naar zeer professioneel

Ten eerste, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Met de Outtrade Pizza Oven heeft u al voor een paar honderd euro een professionele pizzaoven waar je ook nog eens mee kunt barbecueën. Super handig, dan kun je lekker afwisselen dezelfde oven. Twee vliegen in één klap. Aan het andere eind van het spectrum vinden we de Alfa Pizza Forno Allegro: een robuuste, super oven. Met deze oven is niets meer onmogelijk. Hierin bak je vijf pizza’s tegelijk, heeft een geïntegreerde thermometer en deze is ook nog eens zelfreinigend. Maar voor deze oven zult u wel wat dieper in de buidel moeten tasten.

 

Toppunt van romantiek: vers brood uit de tuin!

Weet je wat je ook fantastisch klaar kunt maken in zo’n pizzaoven? Brood! En als je van pizza’s bakken houdt, dan vind je het ongetwijfeld ook leuk om je eigen broodjes te bakken. Niets lekkerders dan een knisperend vers broodje bij je zomerse salade, of om de dag mee te beginnen. Wil je een mooie design oven om je broodje in te bakken? Dan is de prachtige gietijzeren Morsø Pizza Oven dé oven voor jou!

Barbecue en pizza combi

Eigenlijk zijn heel veel pizzaovens ook geschikt om mee te barbecueën en dat is natuurlijk wel zo fijn, op deze manier hoef je je tuin niet vol te zetten met verschillende apparaten voor verschillende maaltijden. In een pizzaoven grill je ook heerlijk vlees, vis of gevogelte. Of heb jij bijvoorbeeld een Kamado Grill barbecue? Ook daar kan je heel goed pizza’s mee maken met behulp van een pizzasteen. Doordat de pizzasteen van zichzelf vocht absorberend is krijg je een goede knapperige pizza. Je kunt de pizzasteen eenvoudig direct op het rooster plaatsen. Zo heb je in een fluitje van een cent je BBQ omgebouwd tot pizzaoven. Ook dat kan dus!     

Fonteyn TV