Overkapping plaatsen

Overkapping plaatsen

Een overkapping in de tuin biedt enorm veel voordelen. Een overkapping breidt namelijk de leefruimte van je woning uit. Hiermee kun je heel eenvoudig de stijl van je woninginterieur doortrekken naar de tuin. Daarnaast biedt een overkapping beschutting als het regent of sneeuwt, waardoor u ook in het najaar van de tuin kunt genieten. In dit artikel geven we enkele tips voor het plaatsen van een overkapping en vertellen we je waar je op moet letten.

Overkapping op maat

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium, hout of een combinatie van verschillende materialen. Ook in het type dak is veel keuze. Je kunt kiezen voor een dicht, halfopen, doorzichtig of open dak. Overkappingen zijn daarnaast volledig op maat te bestellen. Hierdoor heeft u altijd een mooi passend resultaat.

Wie graag een terrasoverkapping in de tuin wil, moet zich van tevoren goed realiseren waar deze moet komen te staan. Heeft jouw tuin meerdere terrassen, overkap dan het terras waar je het langst van de zon kunt genieten. Wil je juist meer leefruimte creëren, dan kun je de overkapping beter direct tegen de woning plaatsen. Bedenk ook dat een overkapping schaduw creëert, wat invloed kan hebben op je planten.

Overkapping

Overkapping plaatsen?

Wie een overkapping wil plaatsen, doet er verstandig aan om vooraf een tekening van de tuin te maken. Houd rekening met het verloop van de zon. Denk daarnaast over:

- de gewenste afmetingen van de overkapping
- welke functie de overkapping moet hebben
- hoeveel personen er onder moeten kunnen zitten
- eventuele stroom- of andere aansluitingen onder de overkapping
- eventuele wanden onder de overkapping
- verlichting onder de overkapping 

Veranda overkapping

Bij het plaatsen van een overkapping is het daarnaast belangrijk om rekening te houden met een eventuele meldingsplicht of vergunning. Informeer hiervoor bij de gemeente. Je kunt een gratis vergunningscheck doen op de site omgevingsloket.nl.Fonteyn TV