Om je vingers bij af te likken

Met het lekkere weer in aantocht, is het tijd om je barbecue uit de schuur te halen. Naast de welbekende kipsaté-spiesjes en gegrilde champignons, willen wij je deze lente én zomer van meer variatie laten genieten. Daarom hebben wij speciaal voor jou drie overheerlijke gerechten geselecteerd. Een bijkomend voordeel is dat ze alledrie gemakkelijk en snel te bereiden zijn.

Beercan chicken

Dit gerecht is en blijft een ware klassieker. Het is ook nog eens in een handomdraai te maken. Je hebt om te beginnen een blikje bier nodig dat nog voor de helft gevuld is met bier. Schuif hier een hele, gemarineerde kip overheen en plaats het geheel op de grillplaat. Om ervoor te zorgen dat de kip overeind blijft staan, zijn er verschillende gevogeltestomers verkrijgbaar. Deze gevogeltestomers houden het blikje en de kip stabiel. Laat de kip volgens de indirecte grillmethode, met briketten aan weerszijden van de barbecue, circa 75 tot 90 minuten garen onder een gesloten deksel. Daarna laat je de kip ongeveer tien minuten rusten, waarna je hem vervolgens van het blik haalt. Door de kip te stomen in bier, krijgt het nog een extra knapperig randje en wordt het vlees van binnen lekker mals.

Beercan Chicken

Zalm roken op cederhout

Ook vis kan prima op de barbecue bereid worden. Dat bewijst dit heerlijke gerecht: op cederhout gerookte zalm. Gezond, eenvoudig maar bovenal erg lekker. Laat een plankje van cederhout een half uur weken in een bak met water. Droog de plank vervolgens goed af, smeer hem in met wat olie en strooi er vervolgens wat zeezout op. Leg de zalm op de plank en plaats de plank op de barbecue. Rook de zalm in vijftien minuten gaar, besprenkel hem met wat citroensap en breng hem op smaak met wat zout en peper. Door de zalm te roken op cederhout, trekken de aroma’s van het hout in de zalm, waar het een heerlijke smaak van krijgt.

Zalm cederhout

Pizza van de BBQ

Trek in een pizza napoletana, margherita, quattro formaggi of een geheel zelf bedachte pizza? Bak je pizza eens op de barbecue voor de verandering. Zeker met een pizzasteen, die speciaal voor de barbecue bedoeld is. Deze zijn volop verkrijgbaar. Stook de barbecue heet op tot een temperatuur van 250 tot 300 graden. Zorg dat je de pizzasteen voorverwarmt. Je kunt ervoor kiezen om het pizzadeeg zelf te maken of een kant-en-klare pizzabodem te kopen in de supermarkt. Smeer hier wat tomatensaus op en beleg de bodem vervolgens met je favoriete ingrediënten. Strooi wat maïsmeel over de pizzasteen in de barbecue en leg hier de belegde pizza op. Bak hem gaar in vijf tot tien minuten.

Alvast heel veel barbecue-plezier en eet smakelijk! Laat vooral aan ons weten welke van deze drie topgerechten jouw favoriet is.