Organiseer de perfecte winterbarbecue

Organiseer de perfecte winterbarbecue

winterbarbecue-01Voor echte barbecue-fanaten is iedere dag een geschikte om de grill aan te steken! Veel mensen denken bij barbecueën aan zomerse avonden terwijl je juist het hele jaar door kunt genieten van de barbecue. Heb jij zin om binnenkort een heerlijke winterbarbecue te organiseren? In deze blog geven wij jou een aantal handige tips!

Zorg voor een geschikte barbecue

In de winter is het belangrijk om je eten te bereiden op een barbecue die geschikt is voor het seizoen. De belangrijkste vereiste is dat de barbecue een deksel heeft. Omdat de buitentemperatuur deze maanden flink kan dalen, zorgt een deksel ervoor dat de warmte in de barbecue blijft. Een ander punt waar je op moet letten, is de dikte van het materiaal van de barbecue. Voor een winterbarbecue is daarom de Kamado BBQ een uitstekende keus. Deze is namelijk gemaakt van hoogwaardig keramiek waardoor de BBQ goed op temperatuur blijft. Een andere optie is om te kiezen voor een barbecue met dubbele wanden.

Zet de barbecue uit de wind

In de winter is het erg belangrijk dat je de barbecue op een strategische plek neerzet. Ook dit heeft te maken met het reguleren van de temperatuur in de barbecue. Het belangrijkste is om een plekje uit de kiezen waar je barbecue uit de wind staat, zodat de barbecue goed op temperatuur blijft. Gebruik je een gasbarbecue? Dan is het ook voor je eigen veiligheid belangrijk dat je barbecue niet in de wind staat. Opgehoopt gas onder de deksel kan dan in ieder geval niet onverwachts jouw richting op waaien.winterbarbecue-02

Houd ook jezelf goed warm tijdens een winterbarbecue

Tijdens een winterbarbecue is het natuurlijk van belang dat het eten op de grill goed warm wordt en blijft, maar vergeet jezelf niet! Je wilt er natuurlijk lekker warmpjes bijstaan als je de hele avond staat te grillen, dus kleed je goed aan. Krijg je snel koude handen? Dan kun je bijvoorbeeld de Weber Kevlar handschoenen aantrekken. In de zomer beschermen ze je handen tegen de hitte, en bij een winterbarbecue houden ze je juist lekker warm! Voor je gasten kunnen een terrasverwarmer en dekens uitkomst bieden.

Verras je gasten met een wintermenu

Vaak kiezen we tijdens een zomerbarbecue voor lichte bijgerechten als salade. Ga voor variatie tijdens je winterbarbecue en schotel je bezoek typisch winterse gerechten voor. Eendenborst of hertenbiefstuk zijn heerlijk van de grill, naast de andere vleeswaren die je serveert. Ook groenten als wortelen en pompoen, het liefst gegrild met een beetje honing, passen goed bij een winterbarbecue.

Ben jij al helemaal klaar voor de winterbarbecue? Dan wensen wij je natuurlijk veel plezier! Heb je nog niet alles in huis of kun je wel wat advies gebruiken? Dan ben je natuurlijk welkom in onze showroom. Onze adviseurs helpen je graag zodat jij binnenkort lekker geniet van een heerlijke barbecue!


Fonteyn TV