Optimaal genieten van je tuin in de winter

Optimaal genieten van je tuin in de winter

wintertuin-01 Het is bijna zover: de winter staat weer voor de deur! Voor velen is de winter het gezelligste seizoen dat er is. Warme chocomel drinken, schaatsen op natuurijs, genieten van een knisperend haardvuur - zo maak je van het koudste seizoen van het jaar een feestje! Natuurlijk wil je in de winter ook optimaal genieten van je tuin. Wij geven je een aantal tips.

Genieten van een winterbarbecue

Wanneer je denkt aan gezellig barbecueën, denk je misschien direct aan een heerlijk zomerse avond. Barbecueën in de zomer is weliswaar heerlijk, maar ook in alle andere seizoenen van het jaar kan de barbecue gerust aangestoken worden. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een winterbarbecue te organiseren. Waar je tijdens een winterbarbecue natuurlijk rekening mee moet houden, is dat het buiten koud is. Daarom is het belangrijk dat je in de winter kiest voor een barbecue met deksel. Op die manier houd je de kou buiten, zodat dit de temperatuur in de barbecue niet te erg beïnvloedt. Een barbecue die uitermate geschikt is in de winter, is het type kamado. Deze is voorzien van een deksel en heeft bovendien een dikke buitenwand die de warmte goed binnenhoudt.

Knus onder de veranda

Een veranda zorgt er het hele jaar door voor dat je heerlijk beschut in je tuin kunt zitten. In de winter beschermt de veranda jou tegen regen en wind, zodat je lekker buiten kunt zitten! Je maakt het gemakkelijk extra warm door een terrasverwarmer te plaatsen. Hoe je er een uitkiest die bij jou past, legden we je al uit in deze blog. Voor extra warmte kun je een flinke stapel dekens mee naar buiten nemen om heerlijk onder weg te kruipen. Tijd om onbezorgd te genieten van een grote mok thee of een kop warme chocolademelk met slagroom! wintertuin-02

Winterkleuren in de tuin

In de winter kan de tuin wel wat extra kleur gebruiken! Hoe je daarvoor zorgt? Met bloemen en planten natuurlijk! Niet alle planten- en bloemensoorten gedijen goed in de winter, en dat betekent dat je voor je aan de slag gaat moet uitzoeken welke soorten je in deze tijd van het jaar kunt planten. Onder andere de toverhazelaar en de skimmia doen het prima in de koude wintermaanden. Beide planten hebben mooi gekleurde bloemen die meteen zorgen voor een tuin die er vrolijk uitziet.

Na het lezen van deze blog heb je hopelijk veel zin gekregen om te genieten van jouw wintertuin! Kun je nog wel wat tips gebruiken bij het uitzoeken van een mooie veranda, winterbarbecue of andere tuinaccessoires? Wij helpen je natuurlijk graag! Kom eens langs in onze showroom om inspiratie op te doen en vragen te stellen aan onze adviseurs!


Fonteyn TV