Ontdek hier, de Ofyr!

Ontdek hier, de Ofyr!

De Ofyr, op dit moment een kleine nieuwe speler op de Nederlandse markt van Barbecue. De Ofyr is een combinatie van koken, grillen en indirect bakken. De Ofyr is te vergelijken met een grote vuurschaal op werkhoogte, waarbij een ijzeren ring omheen zit. Deze ring wordt verwarmd, waardoor dit het kookoppervlakte wordt. De onderstaande foto laat duidelijk zien hoe de Ofyr werkt.

 Ofyr bij Fonteyn

Hoe werkt de Ofyr?

De Ofyr wordt in het middenstuk gevuld met brandstof. Dit wordt gedaan door middel van hardhout. Dit hout zorgt voor warmte, waardoor de buitenste ijzeren ring als kookoppervlak gebruikt kan worden. Hoe dichter bij de ring, hoe hoger de temperatuur. Er ontstaan dus een kookoppervlak met verschillende temperatuurzones, geschikt voor kort afgrillen en langzaam voorgaren.

 

De Ofyr is ook te gebruiken als gezellige vuurhaard. De haard geeft warmte af tot en met vier meter, wat zorgt voor een aangename warmte, ook in de koudere winterdagen. Het onderhoud van de Ofyr is ook ontzettend gemakkelijk. Alle etensresten en overblijfselen, kunnen in het vuur worden geschraapt, wat vervolgens verbrand wordt. Hierdoor is de Ofyr ontzettend onderhoudsvriendelijk.

Ofyr, de nieuwe barbecue

 Koop hier de Ofyr!

Met enkele accessoires kunt u zelfs koken op de Ofyr. Door middel van een gietijzeren ring, die u in het midden van de Ofyr plaatst, krijgt u ruimte voor een grote pan. Hier kan een heerlijke soep, bonenschotel of pastei worden gemaakt. De Ofyr is natuurlijk bij Fonteyn te koop, zodat u binnenkort kunt genieten van deze nieuwe ontwikkeling op barbecuegebied! 



Fonteyn TV