Meest bijzondere sauna's

Meest bijzondere sauna's

In een sauna draait alles om ontspanning. Deze ontspanning wordt logischerwijs verkregen door de aanwezige warmte, maar ook steeds vaker door een sfeervolle, unieke of haast surrealistische sauna-inrichting. De kleine houten zweethutjes van weleer beschikken meer en meer over luxe interieurs en sfeervolle lichtshows, die de serene rust van een sauna naar een nog hoger niveau tillen. In dit artikel een greep uit de meest bijzondere sauna’s.

Bioscoopsauna

Bij Thermen Holiday te Schiedam weten ze van wanten. Daar is een sauna omgetoverd tot heuse bioscoopsauna door er een groot videoscherm in te plaatsen. Het is dus mogelijk om tijdens het ontspannen te genieten van een mooie natuurfilm, romantische komedie of muziekfilm. Om ervoor te waken dat de hitte je teveel wordt op net dat spannende moment in de film, wordt de sauna slechts opgestookt tot een graad of vijftig/zestig. 

Bioscoopsauna

Zoutkristalgrot

In Thermen Bussloo staat de beroemde zoutkristalgrot: een sauna gevuld met uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen. Deze kristallen beschikken over een schitterende kleur en hebben bovendien een zuiverende werking. Door de hitte in de sauna geven de kristallen mineralen af, die zich mengen in de vochtige lucht binnenin de sauna. Het inademen van deze zuiverende dampen is een weldaad voor iedereen die kampt met astma of hooikoorts. 

Sauna submarine

In Zweden – saunaland bij uitstek – staan ze al lang niet meer te kijken van drijvende sauna’s in de Scandinavische meren. Het land komt nu echter met ’s werelds eerste onderwatersauna. Brein achter deze wellness innovatie is het bedrijf Nordic Marine Living. De Zweedse firma ontwikkelde een drijvend platform, waaronder zich een glazen saunacabine bevindt, die men betreedt via het huisje bovenop het platform. De grote spots in de bodem van het platform verlichten het water, zodat je tijdens je saunagang kunt genieten van voorbij zwemmende vissen. 

Sauna submarine

Wellnessboot

In het Brabantse Mill bevindt zich de wellnessboot: een varend wellnesscomplex van maar liefst veertig meter lang. Op deze boot bevinden zich zowel binnen als buiten verschillende wellnessfaciliteiten, verspreidt over wel vier verdiepingen. De sauna’s zijn een belangrijk onderdeel van deze faciliteiten. Je kunt hier ontspannen in onder andere een panoramische sauna met aromatherapie, een infraroodsauna, een sauna met lichttherapie en een opgietsauna met open haard.

Wellnessboot

Sauna skilift

In Finland draait alles om twee zaken:  wintersport en sauna’s. De twee nationale tradities zijn dan ook gecombineerd door wintersportresort Ylläs. Hier hebben ze een skilift omgebouwd tot sauna, zodat je je al zwetend richting de piste begeeft. Bovenop de berg bevinden zich meerdere saunafaciliteiten voor als de skilift je nog niet genoeg ontspannen heeft. 

Sauna skiliftFonteyn TV