Samen met je gezelschap koken en dineren in de tuin op een warme zomerdag. De ideale manier om gezellig bijeen te komen. Dus, wat dacht je van een buitenkeuken? Het hebben van een buitenkeuken kent talloze voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet steeds naar binnen om in je pannen te roeren of het vlees om te draaien. Met een buitenkeuken blijf je in contact met het gezelschap en hoef je niks te missen. Maar hoe kun je jouw buitenkeuken inrichten en waar kun je op letten? Wij vertellen je er alles over. Laat het kookfestijn maar beginnen!

Een buitenkeuken, wat is dat precies?

Een buitenkeuken is een breed begrip en je kunt zelf invulling geven aan de betekenis ervan. Maar één ding staat vast: je bereidt eten buiten in de tuin! Je kunt de buitenkeuken bijvoorbeeld inrichten met mooie vakken- en ladenkasten, een gaspit, een koelkasten en een aanrechtblad. Kastjes zijn ideaal om borden, bestek en andere servies in op te bergen. Zo heb je alle benodigdheden binnen handbereik. Je kunt groots uitpakken, maar je kunt jouw buitenkeuken ook klein houden. Het hangt maar net af van de ruimte die je te besteden hebt. Onze tip: plaats jouw buitenkeuken onder de veranda of een overkapping. Zo wordt de buitenkeuken niet aangetast door het weer, blijven de spullen er mooi uitzien en valt jouw gezellige avond nooit in het water. 

Een barbecue in mijn buitenkeuken

Een barbecue is een onmisbaar item geworden in buitenkeukens. Een inbouw- of mobiele barbecue, één die werkt op gas, elektriciteit of houtskool, de keuzemogelijkheden zijn oneindig. Je kiest tussen verschillende designs en merken, maar ook heeft iedere barbecue zijn eigen kwaliteiten. Ken je de Green Egg, de Barbecue Smoker en de Braai bijvoorbeeld al? Deze barbecues worden steeds populairder vanwege de mooie uitstraling en de functionaliteiten ervan. Ze garen met name grote stukken vlees op een unieke manier, waardoor het vlees nét even een andere smaak krijgt dan je gewend bent. En ben je dol op pizza’s bereiden met het gezin? Met een pizza oven tovert elke hobby-kok de lekkerste pizza’s op tafel. Talloze opties dus om jouw buitenkeuken naar wens in te richten!

Comfortabel vertoeven in jouw buitenkeuken

Als je de hele avond buiten verblijft, wil je er uiteraard wel comfortabel en gezellig bijzitten! Koelt de temperatuur iets af, maar ben je nog niet uitgetafeld? Dan biedt een terrasverwarmer uitkomst. Voorzie je buitenkeuken van voldoende zitplaatsen, zodat ook jouw gasten allemaal kunnen neerstrijken. Een grote, lange tafel met unieke tuinstoelen zorgen er eveneens voor dat het plaatje af is. Om sfeer te creëren in jouw buitenkeuken, is het leuk om de ruimte te voorzien van gezellige lampjes en andere accessoires. Nu is jouw tweede leefruimte helemaal compleet!

Kom je langs in Europa’s grootste Outdoor Living Mall showroom om onze producten te bekijken? Onze adviseurs staan zes dagen per week voor je klaar om samen op zoek te gaan naar jouw perfecte buitenkeuken!