Lekkere winterrecepten voor op de barbecue

Lekkere winterrecepten voor op de barbecue

Barbecueën kan op ieder moment van het jaar. Dat bewijzen ze in Amerika wel, waar ze nog barbecueën als men kniehoog in de sneeuw staat. Daar kunnen wij in Nederland een voorbeeld aan nemen; hier durven we de gril pas aan te steken als het volop zomer is. Om je ook deze wintermaanden aan het grillen te krijgen, hebben we hier drie overheerlijke, winterse bbq-recepten voor je verzameld.

Zoete aardappel-bonenburgers met limoen

Zoete aardappel is een perfect ingrediënt voor tijdens de winter. Probeer dit vegetarische gerecht eens en proef waarom.

Ingrediënten

-          1 – 2 zoete aardappelen

-          1 blik kidneybonen

-          1 rode ui

-          2 rode chilipepers

-          3 el gezouten pinda’s (fijngehakt)

-          50 – 75 g paneermeel

-          0,5 tl gemalen koriander

-          1 tl gemalen komijn

-          0,5 bosje koriander (de blaadjes)

-          2 limoenen (de schil)

-          1 tl zout

-          2 el olijfolie

-          Tarwebloem

Bereiding

Kook allereerst de zoete aardappelen met schil en al in een grote kom water. Spoel ze af onder koud water en pel ze. Snijd de zoete aardappelen in stukken en meng de overige ingrediënten met elkaar. Plet de stukken aardappel met het mengsel tot een grove massa en vorm hier burgers van. Bestrooi ze met wat bloem en laat ze een uurtje rusten in de koelkast

Leg de burgers op de barbecue en gril ze zo’n vijf minuten per kant. Serveer ze tussen een broodje met wat sla en avocado.

bbq winterrecept 1

 

Knoflookbrood

Een heerlijke starter, of gewoon tussendoor. Genieten van heerlijk knoflookbrood. Erg gemakkelijk & smakelijk! 

Ingredienten:

  • 4 teentjes knoflook
  • snufje zout
  • snufje peper
  • gesmolten boter
  • stokbrood

Bereiding:

 

Verwarm de oven of barbecue, dit gerecht kan namelijk op allerlei manieren gemaakt worden! Snij de knoflook en meng deze met het zout en de peper. Voeg de boter toe en meng het geheel. Snij het stokbrood in schuine stukken en voeg de knoflookpasta rijkelijk toe. Laat het ongeveer 10 minuten op de barbecue grillen en geniet van een heergelijk gegrild broodje met knoflookpasta! 

Knoflookbrood

 

Tip: Bovenstaande gerechten worden extra lekker met de nieuwe barbecuesauzen van Calvé, speciaal voor tijdens de winterperiode. Weber-clubleden hebben de mogelijkheid om deze sauzen gratis af te halen bij Fonteyn op vertoon van de Weber-club nieuwsbrief. Kom langs en sla je slag!

bbq winterrecepten



Fonteyn TV