Het lekkere weer heeft zijn piek gehad. De sneller dalende zon en de kouder wordende temperatuur kondigen het einde van de zomer aan. Toch hebben we nog een aantal mooie nazomeravonden voor de boeg om heerlijk van de tuin te genieten. Zeker als je beschikt over een veranda. Om ook tijdens deze avonden voor een aangename temperatuur te zorgen, is een terrasverwarmer in je veranda geen overbodige luxe. 

Terrasverwarmers zijn er in vele soorten en maten, maar allen bieden ze je één groot voordeel: je zit onder je overkapping er altijd warmpjes bij. Zeker als je je overkapping (deels) kunt afsluiten, zodat de warmte niet kan ontsnappen. Zo profiteer je dus meer van je terrasverwarmer dan op een open terras. Zo kun je van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar van je tuin blijven genieten. In deze blog geven we de inspiratie voor jouw eigen terrasverwarmer in je veranda. 

overkapping

 

 

 

 

 

 

 

 

Soorten terrasverwarmers

Terrasverwarmers zijn er in vele soorten en maten. Er is dus altijd een geschikt exemplaar voor in jouw veranda te verkrijgen. Zo heb je de keuze uit een enorm aanbod staande gasheaters, die tot wel zestig vierkante meter kunnen verwarmen. Echter, een mooier resultaat krijg je met de meer subtiele, maar net zo effectieve heatstrips. Deze bevestig je eenvoudig aan de muur of overkapping, waar hij minimale ruimte in beslag neemt. Afhankelijk van de hoeveelheid watt zijn dergelijke terrasverwarmers in staat om zeer grote oppervlakten te verwarmen. Bovendien zijn er heatstrips beschikbaar die verwarmen zonder dat daar fel licht bij aan te pas komt. Zo gaat er niets verloren van je sfeerverlichting. Tot slot beschikken heatstrips over een strak en stijlvol design.

Terrasverwarming korte golf

 

 

 

 

 

 

Korte golf en lange golf terrasverwarmers

Heatstrips kunnen beschikken over korte golf en lange golf stralers. Lange golf heaters verwarmen de gehele omgeving en zijn dus effectiever in kleinere, afgesloten veranda’s, zodat de warmte snel voelbaar is. Korte golf heaters, daarentegen, werken net zoals de zon: de warmte is direct op de huid voelbaar, ook als er wat wind staat.Ideaal dus voor op grote terrassen of onder ruime veranda’s zonder screens.