Wil je deze feestdagen genieten van een gezellige tuin? Met deze tien kerstdecoratie ideeën lukt dat zeker. Hiermee maak je van iedere tuin een sfeervolle kersttuin, waarmee je optimaal de feestdagen doorkomt.

1. Zet kerstlantaarns buiten
Regel een aantal feestelijke lantaarns en zet deze buiten bij de voordeur of in de achtertuin. Je kunt ervoor kiezen om nepkaarsen te gebruiken (met een ledlampje). Deze branden niet op en zijn bovendien veiliger in gebruik.

2. Creatief met kerstkransen
Je kerstversiering is niet compleet zonder een mooie kerstkrans aan de voordeur. Deze zijn heel eenvoudig zelf te maken. Je kunt de kerstkrans zo spannend en bijzonder maken als je zelf wilt. Een leuke en creatieve bezigheid.

Kerstdecoratie

 

3. Hang kerstverlichting op
Versier een muur of hoge heg met sfeervolle kerstverlichting. Hiermee creëer je een waterval effect. Dit is zowel buiten als binnen door de ramen heen een mooi gezicht.

4. Versier hangbakken met kleine lampjes
Ook je rieten hangbakken kunnen mooi versierd worden. Versier ze bijvoorbeeld met kleine ledlampjes. Doe mooie winterharde planten in de bakken of decoreer ze met enkele kerstaccessoires om er tijdens de feestdagen optimaal van te genieten.

 

Kerstlichtjes

5. Warme chocolademelk bij de vuurkorf
Niets lekkerder dan op eerste kerstdag een kop warme chocolademelk te drinken bij de vuurkorf. Zet ter voorbereiding de vuurkorf vast klaar en regel enkele gemakkelijke stoelen en wat warme dekens.

Kerstdecoratie voor buiten: eenvoudig zelf te maken

6. Versier met ronde kerstlichtjes ballen
Wikkel een string kerstverlichting op tot een bal en versier er je tuin mee. De verlichte ballen staan enorm sfeervol op de grond in een laag vers gevallen sneeuw. Ook op traptreden, in vogelbaden en in potten hebben ze een leuk effect.

7. Natuurlijke laagjes in een vaas
Glazen vazen zijn ideaal om verschillende lagen materialen in te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan dennenappels, cranberries, besjes, dennen en mooie stenen.

Kersthuis

 

8. Kerstboom in de tuin
Kerstbomen kom je vaak binnen tegen, maar ook in de tuin staan ze erg leuk. Versier de boom met natuurlijke materialen of hou het eenvoudig met enkele sfeervolle slingers en strikjes. Vergeet ook de kerstverlichting niet. Gebruik altijd verlichting die speciaal bedoeld is voor buiten.

9. Kerst tuinhuis
Heb je een tuinhuis? Versier deze dan ook met wat kerstversiering. Hang bijvoorbeeld een mooie, zelfgemaakte kerstkrans aan de deur. Versier de dakrand met een string kerstlampjes en je zult zien dat je tuin er enorm sfeervol van wordt.

10. Potten met kerstdecoratie
Vul enkele mooie potten in de tuin met kerstdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan takjes met rode bessen, kersthulst, heide, dennen en mos. Versier kleine potten of schalen op tafel met echt kerstgroen voor nog meer sfeer.