Is jouw tuin klaar voor de zomer?

Is jouw tuin klaar voor de zomer?

tuin-klaar-voor-de-zomer

De zomer is officieel begonnen en dat betekent dat we weer veel tijd buiten gaan doorbrengen! Heerlijk in je eigen tuin zitten en tot rust komen is tenslotte één van de fijnste dingen die er bestaat. Voordat het zover is, wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat je tuin er piekfijn bij ligt. Vandaag besteden we daarom aandacht aan het zomerklaar maken van jouw tuin. We geven je een paar praktische tips zodat jij deze zomer optimaal kunt genieten in je eigen oase.

Doe een grote zomerschoonmaak

Voor je met je drankje in de hand neerstrijkt in de tuin, wil je natuurlijk wel dat je tuinmeubelen mooi schoon zijn. Veel mensen laten hun tuinset het hele jaar door buiten staan, waardoor deze een grondige zomerschoonmaak goed kan gebruiken. Met onze tips staan jouw meubelen er binnen een mum van tijd weer netjes bij! Afhankelijk van het materiaal waarvan jouw tuinset is gemaakt, zijn er verschillende methoden om deze goed te reinigen. Is jouw meubilair van hout? Dan kun je deze goed schoonmaken met een zachte borstel en een sopje van milde, groene zeep. Op die manier blijft het hout mooi. Wanneer jouw tuinset al wat ouder is, kan het hout wat meer hebben. In dit geval is het mogelijk om met een hogedrukspuit te werken. Heb je tuinmeubelen gemaakt van kunststof? Ook in dit geval doet een sopje met groene zeep wonderen. Als er nu toch nog wat vuil of aanslag is achtergebleven na het poetsen kun je er natuurlijk altijd voor kiezen schoonmaakmiddelen te kopen die speciaal zijn gemaakt om jouw tuinset weer blinkend te krijgen!

Zorg voor wat kleur met mooie bloemen en planten

Kleur in je tuin geeft direct een prachtig beeld en daarom zijn wij dol op bloemen! Veel planten en bloemen worden al in het voorjaar gezaaid, wat betekent dat ze rond deze tijd volop in bloei staan. Als je nog ruimte over hebt voor nieuwe bloemen, dan is dit het uitgelezen moment om rozen te planten. Juli is de bloeimaand van deze prachtige bloem en dat betekent dat het aanbod nu enorm is. Kies een exemplaar uit dat je mooi vindt en geef haar direct een mooi plaatsje in je tuin.

bloemen

Maak je zwembad gereed voor de eerste duik

Als je een buitenzwembad hebt, sta je vast al een tijd te popelen om de eerste duik van het jaar te nemen! Eerst moet het zwembad natuurlijk wel nog worden schoongemaakt. Om je hierbij te helpen, zijn er tal van accessoires als schepnetten en borstels. Nog een stukje makkelijker wordt het met een zwembad stofzuiger die in een paar uur tijd je hele zwembad schoonmaakt. Heb je nog geen zwembad in je tuin maar zou je dat wel willen? Dan is een opzetbad misschien wel iets voor jou. Dit type bad is gemakkelijk te installeren en gaat lang mee. Een voordeel: het bad hoeft niet ingegraven te worden, ideaal!

zwembadFonteyn TV