Is jouw tuin klaar voor de lente?

Is jouw tuin klaar voor de lente?

De lente is weer officieel begonnen en dat betekent dat we meer tijd buiten door gaan brengen. Zelf ben je vast al helemaal klaar voor het zonnige voorjaar. Maar, voordat het zover is, kan de tuin waarschijnlijk een goede opknapbeurt gebruiken na de afgelopen winter. Met deze vijf simpele tips plof jij straks lekker neer in de tuin om te genieten van het mooie weer. Ben je benieuwd hoe?.

Tuinhuis in de tuin

1. Opruimen

In de wintermaanden kan de tuin al snel rommelig worden. Je tuinset staat waarschijnlijk opgestapeld in de schuur en de tegels hebben groene aanslag. De eerste stap is het opruimen van de tuin. Een goede bezem er doorheen scheelt al een hele hoop. Heb je een tuinhuis? Zorg dan voor voldoende bergruimte met bijvoorbeeld planken en rekken om de spullen op te bergen. De grote schoonmaak kan beginnen!

Tuinhuis in de tuin

2. Reinig de tuinmeubelen

Hebben jouw tuinmeubelen de afgelopen winter buiten gestaan? Dan is nu het juiste moment om ze goed te reinigen! Afhankelijk van het materiaal en de kleur van de tuinmeubelen kun je kiezen voor de juiste onderhoudsmethode. Fonteyn heeft verschillende onderhoudsmiddelen, voor elk type tuinmeubel een passend middel. Zo’n onderhoudsmiddel brengt in feite een beschermlaag aan op het oppervlak van het tuinmeubel. Ook voor de kussens van de tuinset hebben we het juiste schoonmaakmiddel. Zo blijft het tuinmeubel goed beschermd en is het lekker schoon!

3. Veranda schoonmaken

Heb jij afgelopen winter optimaal genoten van jouw veranda? De terrashaard heeft lekker aangestaan en ook het loungeset is intensief gebruikt. Het is belangrijk om ook de veranda goed te onderhouden. Met speciale veranda cleaner zorg je ervoor dat de veranda een water- en vuilafstotende laag krijgt. Zo kun je er nog langer plezier van hebben.

Tuinhuis in de tuin

4. Maak je spa lenteklaar

Je wilt natuurlijk dag in dag uit kunnen genieten van schoon en helder water in je spa. Denk in het voorjaar aan het reinigen van de leidingen, schoonmaken van de filters en het verversen van het water. Het hoeft gelukkig helemaal niet veel tijd in beslag te nemen, we hebben al eens eerder een blog geschreven over het onderhoud van een Jacuzzi

5.Schaaf je barbecue-skills bij

Wil jij komende zomer ook iedereen verbazen met je barbecue-skills? Dat kan! Regelmatig organiseren we workshops waarin je leert omgaan met de Kamado, een echte Pellet grill of juist hoe je jouw kolenbarbecue het beste op temperatuur kunt houden. Zo serveer je jouw vrienden en familie de perfecte hamburger dit seizoen!

Wil je meer weten over het lenteklaar maken van je tuin? Heb je toch nog wat tips nodig over het onderhouden en schoonmaken van je tuinset? Onze experts staan voor je klaar in de showroom!Fonteyn TV