Inspiratie: de leukste ideeën voor je tuinhuis

Inspiratie: de leukste ideeën voor je tuinhuis

tuinhuis-01.jpgMeer ruimte creëren willen we allemaal wel. Hoe je dat dan doet? Met een tuinhuis natuurlijk! Natuurlijk zorgt een tuinhuis niet letterlijk voor meer vierkante meters, maar het is wel de ideale manier om de ruimte die beschikbaar is optimaal te benutten. Je kunt een tuinhuis namelijk op allerlei verschillende manieren inzetten. Heb jij een tuinhuis waar je nog veel meer mee wilt doen? Of overweeg je om er binnenkort een aan te schaffen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? In deze blog zetten wij een aantal ideeën op een rij zodat jij optimaal gebruik kunt maken van jouw tuinhuis!

Tuinhuis als tweede woonkamer

Voor iedereen die graag veel tijd in de tuin doorbrengt maar het ‘s winters wat koud vindt, is een tuinhuis als tweede woonkamer de ideale oplossing! In een tuinhuis ben je weliswaar binnen, al voelt het tegelijkertijd alsof je toch een beetje buiten bent. Wanneer je jouw tuinhuis gaat inrichten als woonkamer mag een gezellige zithoek in geen geval ontbreken! Kies voor een comfortabele bank, stijlvolle fauteuils of zitzakken waarin je heerlijk kunt relaxen. Maak het extra gezellig met sfeerverlichting en decoraties zoals kleedjes, kaarsen of foto’s aan de muur.tuinhuis-02.jpg

Maak van je tuinhuis een gastenverblijf

Je kunt er ook voor kiezen om je tuinhuis om te toveren tot gastenverblijf. Als je regelmatig logees over de vloer krijgt, is het fijn om hen een eigen plek te kunnen bieden. Zo genieten zowel je logees als jijzelf van de nodige privacy. Je kunt het gastenverblijf zo minimalistisch of luxe inrichten als je zelf wilt. Een bed en nachtkastje vormen de basis van de inrichting. Wil je meer? Dan kun je het tuinhuis verder vullen met bijvoorbeeld een wandkast, stoelen of een kaptafel.

Samen tafelen in het tuinhuis

Er is toch niets fijner dan heerlijk tafelen in goed gezelschap? Door je tuinhuis te gebruiken als eetkamer, creëer je een warme plek waar samen genieten centraal staat. Kies een mooie eetset uit waar genoeg plek is voor al je vrienden en familie zodat iedereen kan aanschuiven. Zo wordt eten een feest! Heerlijk genieten in jouw eigen buitenverblijf aan een lange, gedekte tafel vol lekkers - zie jij het al voor je?

Een tuinhuis om spullen in op te bergen

Tot slot een praktisch idee: je kunt jouw tuinhuis natuurlijk ook inzetten als bergruimte. Tuingereedschap, tuinmeubelen, de barbecue - geef ze een plekje in het tuinhuis zodat ze goed beschermd zijn bij winterse weersomstandigheden. Als alles netjes op een vaste plek ligt, hoef je nooit meer lang te zoeken naar wat je nodig hebt. Daarnaast gaan alle spullen ook langer mee, omdat ze niet langer onderhevig zijn aan streng winterweer. En opgeruimd staat natuurlijk netjes!

Heb je direct zin gekregen om met jouw tuinhuis aan de slag te gaan? Hopelijk heb je nu weer genoeg inspiratie! Wil je wel een tuinhuis maar kun je nog wat advies gebruiken bij het uitkiezen van een geschikt exemplaar? Kom dan eens langs in onze showroom om de mogelijkheden te bekijken. We helpen je graag!


Fonteyn TV