Hoe creëer je een romantische bloementuin?

Hoe creëer je een romantische bloementuin?

Februari is niet alleen de maand van romantiek, maar ook van vroegbloeiers. En laat die twee nou heel goed te combineren zijn. In dit bericht vertellen we met welke bloemen en planten je een romantische tuin creëert, die niet meer te onderscheiden is van een klassiek Engelse cottagetuin.

Al in februari zijn er veel vroeg bloeiende vaste planten verkrijgbaar. Deze kun je direct in de tuin planten, komen ieder jaar weer terug en behoeven nauwelijks onderhoud.  Wie in de tuin een romantische sfeer wil neerzetten, zit goed met planten als irissen, margrieten (Leucanthemum), pioenrozen (Paeonia), riddersporen (Delphinium), klokjesbloemen (Campanula), floxen (Phlox), lupines (Lupinus) en vingerhoedskruid (Digitalis). Deze lentebloeiers kun je goed combineren met andere vroeg bloeiende vaste planten. Plant bijvoorbeeld longkruid (Pulmonaria), kerstrozen (Helleborus), Kaukasisch vergeet-mij-nietje (Brunnera) en sleutelbloemen (Primula) in groepen bij elkaar voor een kleurrijk effect. Door de vele mogelijkheden in kleur en vorm kun je eindeloos combineren.

romantische bloemen

Kleurcombinaties

In de romantische tuin  voeren kleuren als wit, roze, rood, paars en blauw de boventoon. Met name roze is een geliefde kleur, zowel in felle tinten als in pastel tinten. Vooral omdat deze kleur goed te combineren valt met andere kleuren. Zo zien roze floxen (Phlox) er prachtig uit naast witte margrieten (Leucanthemum), paarse ereprijs (Veronica) en lichtpaarse klokjesbloemen (Campanula). Ook een combinatie van bloeiende Griekse malva (Sidalcea), paarse ijzerhard (Verbena) en witte riddersporen doet het goed in de romantische tuin.

Met deze kleurrijke combinaties in je border zit jij wel goed aankomende Valentijnsdag. Succes!

romantische bloemen



Fonteyn TV