Hier moet je aan denken als je een veranda gaat plaatsen

Overweeg je een veranda in je tuin te plaatsen? Je bent niet de enige! Veel woningeigenaren kiezen er namelijk voor hun huis op deze manier uit te breiden. Met een veranda creëer je namelijk niet alleen extra ruimte, het is tegelijkertijd ook een goede manier om de waarde van je woning te laten stijgen. Lijkt zo’n veranda je wel wat? Lees dan snel verder! In deze blog gaan we in op de dingen waar je aan moet denken bij het uitzoeken en plaatsten van een veranda.

tuinmeubelen

Wat wordt het doel van de veranda?

Een veranda kan eindeloos veel functies dienen, dus bedenk je van tevoren welke jij in gedachten hebt. Je kunt de veranda gebruiken als handige opslagruimte voor tuinspullen of gereedschap, of er een gezellige plek van maken om lekker een boek te lezen en uitgebreid te tafelen. Afhankelijk van het doeleinde, kun je de veranda kiezen die hier het beste op aansluit qua stijl, grootte en materiaal.

Welk materiaal kies ik?

Over materiaal gesproken: dit is natuurlijk een belangrijk punt om te overwegen. Veranda’s zijn meestal gemaakt van hout, aluminium of kunststof. De materiaalsoort die je kiest, zal bepalend zijn voor de uitstraling van de overkapping. Hout wordt over het algemeen getipt als de beste keuze voor wie een landelijke en warme look wilt creëren. Heb je een wat moderner interieur en wil je dat jouw veranda daarop aansluit? Dan zijn aluminium en kunststof juist erg geschikt. Bovendien is het ook goed om te beseffen dat al deze materialen ander onderhoud vergen. Aluminium en kunststof staan erom bekend dat ze onderhoudsarm zijn. Hout daarentegen moet om de paar jaar worden bewerkt met een speciale beschermende laag om ervoor te zorgen dat het materiaal niet verkleurt of gaat rotten.

Naast het materiaal van de overkapping, zul je ook een keuze moeten maken voor de dakbedekking. De meest populaire opties zijn glas en kunststof. Glas wordt door velen beschouwd als de mooiste optie. Kunststof wint het echter van glas als je gaat voor budgetvriendelijkheid.

Als je niet goed weet welk materiaal jij het beste kunt kiezen voor jouw overkapping, kun je altijd contact opnemen voor advies of langskomen in onze showroom. tuinmeubelen

Waar ga ik mijn veranda plaatsen?

Een ander punt om te overwegen, is de plaats van de veranda. Vaak kiezen mensen voor een veranda die naar het zuiden gericht is. Het grote voordeel daarvan is dat je van ‘s middags tot ‘s avonds kunt genieten van de zon. Bedenk wel dat dit betekent dat het in de zomer ook erg warm kan worden onder de veranda. Een airco of een grote ventilator zijn dan onmisbaar. Verkies jij koelte boven warmte? Dan kun je jouw veranda het beste naar het noorden richten. Wie de dag het liefste begint in de zon, kiest voor een veranda op het oosten. Geniet je liever van extra veel lichtinval en warmte in de middag? Dan is het aan te raden om de veranda op het westen te richten.

Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, is het tijd voor het leukste gedeelte: het uitzoeken van die droomveranda. Kom eens langs in onze showroom om inspiratie op te doen en je te laten adviseren!