Een tuin vol mooie planten en bloemen is ook in de herfst heel goed mogelijk. Er zijn namelijk vele planten die het ook in dit seizoen goed doen. Door ze in de herfst te planten, kunnen ze nog even goed wortelen, zodat ze helemaal klaar zijn voor de winter. Je tuin profiteert dan van prachtige, warme kleuren.

Verschillende soorten herfst planten

Er zijn veel verschillende herfstplanten om je tuin ook in de herfst op te vrolijken. Je kunt ze zowel in de grond als in mooie bloempotten planten. Voorbeelden van planten die goed gedijen in de herfst zijn de bolchrysant, heide, gaultheria en de herfstaster. Herfstasters zijn er in meerdere soorten, die van elkaar kunnen verschillen in kleur.

Herfstplanten

Mooie herfst accessoires zoals pompoenen

Niet alleen herfstbloemen voorzien je tuin in de herfst van kleur, maar ook verschillende soorten bessen, zoals de Actaea rubra. Deze struik bevat bloedrode bessen en kan zo’n halve meter hoog worden. Je kunt je tuin ook decoreren met enkele typische herfstaccessoires, zoals bijvoorbeeld pompoenen, eikeltjes en bessentakjes.

Bij Fonteyn verkopen we niet alleen seizoensgebonden planten, accessoires en bloemen, maar ook grote mediterrane planten, die het hele jaar mooi blijven. Denk bijvoorbeeld aan mooie olijfbomen, palmen en boomvarens. Laat de herfst maar komen!