De glazen veranda: haal de zon in huis

De lente is weer in Nederland! Buiten is het misschien nog fris, maar in de glazen veranda geniet je al volop van de eerste zonnestralen. Ben jij een echte zonliefhebber met een moderne stijl? Dan is een glazen veranda een goede keuze: modern, warm, ruimtelijk én een prachtig uitzicht op de tuin.

Haal het meeste uit de glazen veranda

Als je dit stuk leest staat één ding vast: jij houdt van de zon! Maar hoe geniet je optimaal van de warmte van de zon? Hieronder geven we enkele tips om alles uit de glazen veranda te halen: Richt, als het mogelijk is, je glazen veranda naar het zuiden voor de beste zoninval. Met een langdurige zoninval is het mogelijk dat het té warm wordt. In dat geval is een zonnescherm of een parasol een handige oplossing. Een witte ondergrond weerkaatst het zonlicht voor een intense warmte die snel wegtrekt. Een donkere ondergrond absorbeert het zonlicht en laat deze geleidelijk los. Het resultaat: een mildere maar langdurige warmte.

Gesloten serre of (half)open glazen veranda?

Een populaire variant van de glazen veranda is een serre. In tegenstelling tot de (half)open constructie van een veranda heeft de serre een gesloten constructie. De keuze tussen een glazen veranda of een serre komt neer op de vraag: hoe vaak wil je van de zon genieten? Een serre houdt de wind buiten en laat de warme stralen van de zon binnen, maar je geniet minder van de frisse buitenlucht. Met een glazen veranda geniet je iedere zomerdag van de zon en de buitenlucht, maar in de tussenseizoenen kan het iets te fris zijn om buiten te zitten. In dat geval is een terrasverwarmer of –haard weer een slimme oplossing.

De hybride veranda

Een andere optie is een hybride veranda. Dit is een bijzonder type veranda. Het dak bestaat namelijk uit doorzichtige, lichtgevoelige zonnepanelen. Zo ervaar je de voordelen van een glazen veranda en investeer je tegelijkertijd in duurzame energie en dus een schonere wereld! Doordat de innoverende technologie meer licht naar energie omzet, hoef je dus minder fossiele energie te gebruiken én wordt je energierekening ook nog eens aanzienlijk lager.

Inspiratie voor de inrichting

Welk type veranda je ook kiest (een serre, glazen of hybride veranda), een veranda heeft een toegevoegde waarde voor je woning. Door de stijl van je woning door te trekken in je veranda of serre, wordt het een verlengde van je woning. Zo haal je het buitenleven meer in huis! Kijk voor inspiratie voor de inrichting van je glazen veranda op onze blog of kom eens langs in onze showroom.


Fonteyn TV