In de winter zetten we graag onze tanden in een lekker stuk gevuld vlees. Gevulde varkensfilet, bijvoorbeeld. Je hebt ze binnen twintig minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 1 sneetje oud witbrood
  • 1 zakje verse peterselie
  • ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
  • 75 g verse roomkaas
  • 2 el mosterd
  • Zout en peper
  • 6 varkensfiletlapjes (a ca. 100 g)
  • Cocktailprikkers

Bereiding

Week de cocktailprikkers in een bak met koud water. Snijd de korstjes van het witte brood en verkruimel het brood boven een kom. Snijd de peterselie en bieslook fijn en voeg dit bij het brood. Meng hier de mosterd en roomkaas doorheen en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Snijd de varkensfiletlapjes aan de zijkanten in en schep de roomkaasvulling erin. Sluit de filetlapjes af met een cocktailprikker

Strooi was peper over de gevulde filetlapjes en gril ze op de barbecue in 10 minuten (5 min. per kant) bruin en gaar. Bestrooi ze tot slot met zout en serveer.

Varkensvlees bereiden

Trek gekregen in meer heerlijke recepten? Bekijk dan onze recepten