Fonteyn onderzocht: hoeveel waarde hecht men aan de tuin?

Fonteyn onderzocht: hoeveel waarde hecht men aan de tuin?

Heel wat Nederlanders zijn in het bezit van een tuin. Maar hoeveel waarde hechten Nederlanders nou echt aan hun tuin? Dat heeft Fonteyn onderzocht onder 1.012 Nederlanders! Kom er in dit artikel achter wa mensen van tuinieren vinden, hoe het invloed heeft op de gezondheid en hoe belangrijk onderhoud is!

Tuinieren als hobby

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen het leuk vinden om in de tuin te werken. Gemiddeld gaven mensen het werken in de tuin een 7,3! Maar tegelijkertijd zijn er ook mensen die het minder leuk vinden. Zo’n 42% van de mensen heeft aangegeven dat ze het werken in de tuin als een verplichting zien. Dit is voornamelijk het geval bij mensen tussen de 18 en 30 jaar oud. 

werkenindetuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed voor de mentale gezondheid

Het onderzoek laat ook zien dat voor veel mensen tuinieren een goede manier is om hun hoofd leeg te maken. Zo’n 63% van de mensen geeft dit namelijk aan. De resultaten laten ook zien dat dit het minst geldt voor mensen tussen de 18 en 30 jaar en steeds meer het geval is naarmate de leeftijd omhoog gaat. Ook geeft meer dan de helft van de mensen aan dat tuinieren ervoor kan zorgen dat zij zich weer goed gaan voelen als ze even niet lekker in hun vel zitten.

tuinieren-mentale-gezondheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indruk maken op anderen

Naast dat tuinieren voor mensen een hobby is en dat het kan bijdragen aan de mentale gezondheid, wordt de tuin ook wel eens gebruikt om indruk te maken op anderen. Zo laten de resultaten van dit onderzoek zien dat 1 op de 3 mensen aan familie en vrienden laten zien dat het goed met ze gaat door middel van een mooie tuin. Opvallend is dat mannen het vaker met deze stelling eens zijn dan vrouwen. Daarnaast zorgt de helft van de mensen (51%) ervoor dat de tuin er netjes uitziet op het moment dat er bezoek langs komt.

Onderhoud is key

De resultaten van het onderzoek hebben laten zien dat de meeste mensen veel waarde hechten aan de tuin. Wat ook uit het onderzoek naar voren is gekomen, is dat het erg belangrijk is om de tuin goed te onderhouden. Wanneer mensen de tuin namelijk niet goed onderhouden, schamen veel mensen zich hiervoor. Bijna de helft van de mensen (48%) geeft dit aan in het onderzoek. Hierbij schamen vrouwen (52%) zich over het algemeen meer dan mannen (45%). Onderhoud is niet alleen belangrijk om schaamte te voorkomen, maar daarnaast geeft ook 73% van de mensen aan dat ze het fijn vinden als buurtgenoten een goed onderhouden tuin hebben. Hierbij laten de resultaten zien dat hoe ouder mensen zijn, hoe belangrijker ze dit vinden.

onderhoud

 

Al met al kan er aan de hand van dit onderzoek geconcludeerd worden dat de meeste mensen veel waarde hechten aan hun tuin. Zo zijn er veel mensen die tuinieren leuk vinden en heeft het een positief effect op de mentale gezondheid van mensen. Daarnaast wordt er ook wel eens indruk gemaakt op anderen door middel van een mooie tuin. Wanneer men een tuin heeft, is het wel belangrijk om deze goed te onderhouden. Anders kan er schaamte optreden en het is natuurlijk fijner om naar een goed onderhouden tuin te kijken. Fonteyn TV