Fit het najaar in met een zwemspa

Fit het najaar in met een zwemspa

De zomervakantie zit erop en dit betekent voor velen dat het tijd is om het werk- en schoolritme weer op te pakken. In de vakantie genieten we graag van uitgebreide diners en relaxte dagen aan het strand. Zodra we thuiskomen krijgen we juist vaak zin om lekker gezond te eten en meer te bewegen. Een goede en een leuke manier om meer te bewegen, is door te sporten in een zwemspa. Wil jij ook fit het najaar in? Lees dan snel verder om erachter te komen waarom een zwemspa daarvoor zo geschikt is!
spa

Zwemspa: compacter dan een zwembad

Grote kans dat ook jij weleens hebt zitten dagdromen over een zwembad in je tuin. Een frisse duik nemen wanneer je wilt: ideaal! Heb je een fijne tuin maar ontbreekt de ruimte voor een zwembad? Dan is een zwemspa iets voor jou. Zwemspa’s stellen je, ondanks hun compactheid, toch in staat om baantjes te trekken zoals je in een gewoon zwembad zou doen. Hoe dat mogelijk is? Een zwemspa is aan één zijde voorzien van krachtige jets die zorgen voor waterstralen. Als jij begint te zwemmen, houdt de sterke stroming je op dezelfde plaats. Zo kun je oneindig veel baantjes trekken zonder dat je daarvoor een groot zwembad nodig hebt! Bovendien is het mogelijk om de intensiteit van de waterstralen zelf in te stellen. Als je snel vermoeid raakt, kun je dus kiezen voor minder sterke stralen. Zodra je conditie eenmaal aan het verbeteren is, kun je dit steeds blijven opvoeren. Een ideale workout dus!

Gevoelig voor blessures? Niet in een zwemspa!

Bij sporten als hardlopen en voetballen krijgen veel mensen wel een keer te maken met een blessure. Ben je gevoelig voor blessures en wil je daar niet door belemmerd worden tijdens het sporten? Ook in dit geval biedt de zwemspa uitkomst. Zwemmen staat algemeen bekend als een sport waarbij je niet snel blessures oploopt. Sterker nog, ook als je herstellende bent van een blessure kun je jouw conditie goed houden door te zwemmen.
jets

Sporten in je eigen huis of achtertuin neemt drempel weg

Je hebt je voorgenomen om te gaan sporten - eenmaal thuis is het wel erg verleidelijk om je binnen terug te trekken met een goede film en een warme kop thee… Dat gevoel kennen we allemaal wel. Wanneer je kunt sporten in je eigen huis of in de achtertuin, wordt sporten in één klap veel makkelijker! Je hoeft geen rekening te houden met reistijd en kunt gewoon beginnen op het moment dat je er zin in hebt. Door de regen naar de sportschool fietsen is dus verleden tijd met een zwemspa.

Na het lezen van onze blog, heb je hopelijk al veel zin gekregen om te zwemmen in je eigen zwemspa!

Zou je graag een zwemspa willen en wil je graag meer weten over alle mogelijkheden die er zijn? Bezoek onze showroom om al onze zwemspa’s te bekijken en advies te krijgen van onze deskundigen!


Fonteyn TV