Hydrotherapie is letterlijk zo oud als de weg naar Rome. De oude Romeinen bouwden namelijk al luxe badhuizen om gezond te blijven: de zogenaamde thermen. In de duizenden jaren die volgden, is er steeds meer mogelijk gemaakt op het gebied van hydrotherapie. Ook Fonteyn heeft niet stil gezeten en vijf unieke massages ontwikkeld, waar we je in dit artikel alles over vertellen.

Waren spa’s vroeger alleen bedoeld voor ontspanning, tegenwoordig krijgt ook de therapeutische werking ervan steeds meer bijval. Zo hebben mensen met spier- en gewrichtspijn veel baat bij de verlichtende werking van de masserende jets. Om die reden heeft Fonteyn ervoor gekozen om de massages van zijn spabaden te ontwikkelen in samenwerking met professionele masseurs en fysiotherapeuten. Het resultaat? Vijf heerlijke massages die je van top tot teen ontspannen.

Waterfall Massage

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat deze massage uit een ontspannende waterval. Deze waterval is afkomstig van vijf krachtige jets, die water omhoog spuiten. Dit water komt vervolgens neer op de spieren in je hoofd, nek en rug. Het kletterende water geeft het heerlijke, ontspannende gevoel van een tapotage massage, waarbij de masseur met de zijkant van zijn handen op de spieren roffelt.

waterfall massage

Aqua Rolling Massage

Deze massage stuwt een krachtige waterstraal niet op, maar langs de huid omhoog. Dit geeft het gevoel van een lekkere effleurage massage, waarbij de masseur zijn handen over de huid, richting het hart strijkt en daarmee de bloedsomloop bevordert. De aquarolling jets, te herkennen aan de rode kleur, kunnen zowel op de rug als op de benen gericht worden.

aquarolling massage

Levitation Bed

Dit innovatieve ligbed bevat enorm veel jets, die je gehele lichaam laten drijven op een stevige, opwaartse waterdruk. Dit geeft je het gevoel te zweven, waardoor alle druk in het lichaam verdwijnt. Het bed is zo ontworpen dat je er zowel op je rug als op je buik in kunt liggen.

levitation bed

Therapy Wave Zone

Deze massage bestaat uit een comfortabele zetel met in de rugleuning vier rijen roterende jets, die je kunt herkennen aan de groene kleur. Deze jets wisselen elkaar van onder naar boven continu af. De massage begint bij de onderrug en ‘rolt’ zich vervolgens een weg richting de nek. Door de roterende jets, komen de massagestralen als een maalstroom neer op de huid. Dit geeft het gevoel van een petrissage massage, waarbij de masseur de spieren versoepelt, met een knedende beweging.  

wave therapy zone

Intense Therapy Zone

De Intense Therapie Zone verzorgt een geconcentreerde, indringende massage, die zich loodrecht op de spieren in je onderrug stort. Deze massage is afkomstig van vijf krachtige, roterende jets, die te herkennen zijn aan hun oranje kleur. De intensiteit van de massage is met eenvoudige bediening harder en zachter te draaien.

intense therapy zone