End of summer tuinfeest organiseren

End of summer tuinfeest organiseren

De zomer loopt op z’n eind. Het nieuwe schooljaar is begonnen. Velen zitten inmiddels weer achter een computermonitor, compleet met fikse vakantiekater. Om de zomer af te sluiten met een knal, is een tuinfeest wel op z’n plaats. Daarom geven we je in deze blog enkele tips voor een spetterend end of summer tuinfeest.

Omdat het mooie weer waarschijnlijk z’n piek wel zo’n beetje gehad heeft, is het belangrijk om tijdens je tuinfeest rekening te houden met regen. Span daarom ook altijd een zeil of regel een grote partytent, zodat je tuinfeest niet in het water valt als er een bui overtrekt. 

Thema van het tuinfeest 

Het is misschien wat Amerikaans, maar een thema voor je tuinfeest is om verschillende redenen handig. Zo zorgt een thema er in eerste instantie voor dat je tuinfeest één geheel wordt, wat een mooi beeld oplevert. Verder is het met een thema een stuk makkelijker om te bepalen wat voor hapjes en drankjes je gaat serveren. Bedenk tijdens het kiezen van de hapjes goed welke hapjes of ingrediënten wat meer tijd vergen in de keuken. Begin hier al de dag voor het tuinfeest mee.

Tuinfeest organiseren

Cocktails schenken 

Niets is meer zomers dan lekkere cocktails. Deze drankjes zijn dan ook bij uitstek geschikt om te serveren tijdens je tuinfeest. Natuurlijk kun je hiervoor een professionele cocktailshaker uitnodigen. Een leuker – en goedkoper – idee is misschien nog wel om je gasten hun eigen cocktails te laten shaken aan een DIY-cocktailbar. Verzamel wat leuke recepten en doe aan de hand daarvan je boodschappen bij de slijterij. Zorg ook altijd voor een paar alcoholvrije cocktails, zodat alle BOB’s en kinderen ook iets te drinken hebben. 

Overige tips voor een geslaagd tuinfeest 

Een geslaagd tuinfeest duurt natuurlijk tot ver na zonsondergang. Zeker nu het alweer een stuk eerder donker is dan een paar maanden geleden. Zorg daarom ook altijd voor sfeervolle verlichting in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige vuurkorf. Hiermee zorg je niet alleen voor verlichting, maar ook voor verwarming als het ’s avonds wat af begint te koelen.

Ook lichtstrings komen de gezelligheid in je tuin ten goede. Deze sfeervolle lampjes hebben zich al razend populair gemaakt op vele festivals en zullen ook de sfeer in jouw tuin flink opkrikken. Ook zomerse muziek mag natuurlijk niet ontbreken op je end of summer tuinfeest. Zorg daarom voor een goede muziekinstallatie en een aantal lekkere zomerplaatjes. 

TuinfesstjeFonteyn TV