Een sfeervol balkon of dakterras in de herfst

Een sfeervol balkon of dakterras in de herfst

Ook tijdens de herfst kun je nog prima genieten op je balkon of dakterras. Zeker wanneer het balkon er uitnodigend en sfeervol uitziet, zijn we sneller geneigd om er tijdens het herfstzonnetje op te zitten. Hoe je dit kan bereiken? Wij geven een paar leuke voorbeelden van een sfeervol balkon of dakterras in de herfst!

Herfst plantjes op het balkon

Echte sfeermakers op het balkon tijdens de herfst zijn winterviooltjes. Deze zijn volop verkrijgbaar in mooie warme kleuren. Ook Heesters doen het tijdens de herfst goed in een pot, net zoals de buxus en de klimop. Struiken met bloemen voor op het balkon zijn bijvoorbeeld de winterheide en de zoete buxus. Planten met besjes voor tijdens de herfst zijn de Skimmia, Gelderse roos, Bergthee en de Parelbes.balkon herfst Tegen het einde van de herfst kan het soms al vriezen. Let er op dat water onderin de potten weg kan lopen. Zet de potten dicht bij elkaar en omwikkel ze met noppenfolie. Vind je de noppenfolie nou niet heel sfeervol staan? Plaats dan de plastic pot waar de plant in staat in een sierpot. Hiertussen plaats je dan de noppenfolie. Is de vorst voorbij? Verwijder dan weer de noppenfolie.

Aankleding van het balkon in de herfst

Tijdens de herfst kan jij je balkon of dakterras nog heel gezellig maken. Ga aan de slag met dekentjes en kussens in mooie warme herfsttinten. Plaats gekleurde pompoenen op het balkon en zorg voor extra sfeerverlichting met kaarsen. Mooi zijn bijvoorbeeld van die grote lantaarns waarin je grote kaarsen kan aandoen. Doordat de kaars achter glas staat zal deze ook niet uitwaaien.balkon herfst Het prettige van een balkon of dakterras is dat je in veel gevallen nog beschut uit de wind zit. Sommige balkons hebben ook een plafond zodat je in dat geval ook nog eens uit de regen zit. Boek erbij, een goed glas wijn of die lekkere warme chocomelk mét slagroom. Zo geniet jij ook tijdens de herfst van jouw mooie balkon of dakterras!


Fonteyn TV