Een knusse herfsttuin inrichten doe je zo

Een knusse herfsttuin inrichten doe je zo

herfsttuin-01 Nu de herfst is aangebroken, is het tijd om op zoek te gaan naar wat extra gezelligheid! In huis maken we het graag behaaglijk met mooie kaarsen en zachte dekentjes, maar hoe zit het met de tuin? Wanneer je naar buiten kijkt, wil je natuurlijk ook dat de tuin er netjes bij ligt. Deze week geven wij je daarom tips om jouw tuin om te toveren tot een knus herfstparadijs!

Zorg voor warmte

We hebben onze shorts en t-shirts inmiddels ingewisseld voor lange broeken en fijne truien: wat extra warmte is in deze tijd van het jaar meer dan welkom! Wil je het knusser maken in de tuin? In onze vorige blog schreven we al over het uitkiezen van een geschikte terrasverwarmer: de ideale manier om in de herfst te zorgen voor een aangename temperatuur als je buiten zit. Een andere mogelijkheid is een terrashaard. De meeste terrashaarden werken op gas, wat zorgt voor een gemakkelijke ontsteking en bediening. Dankzij de keramische houtblokken en lavastenen ziet de terrashaard er bovendien authentiek uit! herfsttuin-02

Verwelkom vogels in de tuin

Merels, roodborstjes, koolmeesjes: met vogels in je tuin wordt het al snel een levendige boel! Zorg er daarom voor dat je tuin zo is ingericht dat vogels zich welkom voelen. Zo kun je bijvoorbeeld een waterschaal plaatsen waar ze kunnen drinken en badderen. Daarnaast is een tuin waar veel bloemen en planten groeien erg aantrekkelijk voor vogels. Bloemen trekken namelijk insecten aan, en uitgebloeide planten bieden weer materiaal waarvan de vogels nestjes kunnen maken.

Maak de tuin sfeervol met planten

Een tuin met planten ziet er onmiddellijk een stuk vrolijker uit. Kan jouw tuin wel wat meer sfeer gebruiken? Zorg dan voor wat kleur in de vorm van planten die geschikt zijn voor de herfst. Hierbij kun je denken aan een hortensia, de rosa rugosa, de verbena bonariensis of bijvoorbeeld de herfstaster. Ook siergras is een optie. Dit type gras heeft als grote voordeel dat je het bijna niet hoeft te verzorgen - heerlijk makkelijk dus!

Herfstdecoratie

Tijd om de puntjes op de i te zetten: heb jij al nagedacht over leuke herfstdecoraties? Het decoreren van de tuin kun je zo makkelijk of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Een simpele en leuke tip is om een houten dienblad neer te zetten op je tuintafel en deze te vullen met decoraties. Denk bijvoorbeeld aan een pompoen, wat takjes met besjes, kastanjes en mooie bloemen uit de tuin. Je kunt eindeloos variëren en de herfsttafel steeds weer anders inrichten of aanvullen.

We hopen dat je na het lezen van deze tips weer meer dan genoeg inspiratie hebt om lekker aan de slag te gaan in jouw tuin! Kun je nog wel wat extra ideeën gebruiken? Kom dan langs in onze showroom! Van mooie tuinmeubelen tot accessoires: wij helpen je graag aan alles wat je nodig hebt om jouw tuin mooi te maken.


Fonteyn TV