Het hele jaar kunnen genieten van het buitenleven op z’n best, dat is toch heerlijk? Met een tuinkamer zit je beschut tegen de wind en de kou, maar heb je door de glazen wanden een verbinding met de tuin. Een tuinkamer wordt vaak verward met een serre of veranda, echter heeft een tuinkamer een aantal andere handige eigenschappen. Lees verder om meer te weten over de voordelen die een tuinkamer met zich mee brengt.

Tuinhuis in de tuin

Verschil tussen een tuinkamer, serre & veranda

Bij de plaatsing van een serre moet de achtergevel vaak deels, of helemaal worden verwijderd. Een tuinkamer is een afgesloten buitenverblijf en hoort bouwkundig eigenlijk helemaal niet bij het huis, waardoor je in de meeste gevallen geen vergunning voor plaatsing nodig hebt. Een tuinkamer is van alle moderne gemakken voorzien en qua bouwtijd een stuk gemakkelijker om aan te schaffen, waardoor het totale kostenplaatje er een veel voordeliger uit komt te zien. Daarbij heb je de luxe om de zij -en voorkanten in te schuiven, of volledig af te sluiten. Een veranda heeft minimaal een wand die helemaal open is. Met hevige wind en regenval is een veranda dan minder prettig te vertoeven, dan lekker beschut in je tuinkamer.

Toepassingen

Een tuinkamer is niet alleen ideaal om ‘s winters je tuinmeubelen in op te slaan, maar ook perfect om planten en bloemen te kweken en te onderhouden. Dit zien we vaak terug in de klassieke vorm van tuinkamers in Engeland. Je kunt je tuinkamer natuurlijk inrichten zoals jij het wilt. Maak een leuke zithoek met een bistroset voor kleine ruimtes om een vrolijke sfeer te creëren. Een tuinkamer wordt niet echt gezien als een woonruimte, echter kan je in de warmere maanden hier wel een woonruimte van maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over een broeierige ruimte tijdens hete zomerdagen, want een tuinkamer heeft verschillende ventilatiemogelijkheden.

Tuinkamer

Bij een goed geïsoleerde tuinkamer kan jij met de eerste zonnestralen ook ‘s ochtendsvroeg genieten van een lekker kopje koffie met uitzicht over je tuin. Een buitenkamer is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat er altijd een tuinkamer is die bij jou en je tuin past.