Een eigen bubbelbad, spabad of whirlpool is voor de meesten nogal een investering. Voor het bedrag dat je neerlegt, verwacht je natuurlijk wel jarenlang profijt. Het is dan belangrijk dat je weet hoe je een bubbelbad of whirlpool op de juiste manier onderhoudt en schoonmaakt. In dit artikel lees je wat er allemaal bij komt kijken.

Aangeraden wordt om je bubbelbad eens in het kwartaal grondig te reinigen om er langer van te genieten. Dat hoeft niet veel werk te kosten. We leggen je hieronder stap voor stap uit wat je moet doen.

Bubbelbad schoonmaken stap 1: bad leeg laten lopen

Begin je aan de schoonmaak van je bubbelbad, laat hem dan eerst leeglopen. Vul het bad vervolgens met nieuw water tot zo’n tien centimeter boven de hoogste jets.

Bubbelbad schoonmaken stap 2: reinig de leidingen

Voeg aan het water een speciale jet & pipe cleaner toe. Laat het bad zo’n vijftien minuten bubbelen. Hierdoor reinig en ontsmet je de leidingen. Let er op dat je luchttoevoer van het bad volledig dichtdraait, zodat er alleen water door de leidingen stroomt, dat niet vermengd is met lucht.

bubbelbad schoonmaken

Bubbelbad schoonmaken stap 3: nogmaals spoelen

Laat het bad weer leeglopen. Verwijder vervolgens alle achtergebleven vuilresten en vul het bad opnieuw met water tot zo’n tien centimeter boven de hoogste jets. Activeer de jets nogmaals zo’n tien minuten om de leidingen nog eens extra door te spoelen.

Bubbelbad schoonmaken stap 4: kuip reinigen

Laat de kuip weer leeglopen en maak hem goed schoon met een speciale Shell Polish. Door gebruik te maken van dit schoonmaakmiddel, blijft de kuip in topconditie.

Bubbelbad schoonmaken stap 5: bad vol laten lopen

Als de kuip weer blinkt, kun je het bad weer helemaal vol laten lopen met warm water. Er rest je verder niets anders dan te genieten van een fris bubbelbad om lekker in te ontspannen.