Droom jij ook over een eigen zwembad in de tuin?

Droom jij ook over een eigen zwembad in de tuin?

We hebben er stiekem allemaal wel eens van gedroomd: een huis met een eigen zwembad. Het nemen van een frisse duik roept bij iedereen wel dat heerlijke vakantiegevoel op. Een gevoel dat je thuis ook wel zou willen hebben. Hoe lekker is het om thuis te komen na je werk en dan nog even te ontspannen met een paar baantjes zwemmen in de tuin? En wat te denken van de leuke poolparty’s die je zou kunnen geven? Wij maakten een overzicht van punten waar je aan moet denken wanneer jij droomt van een eigen zwembad in de tuin!

Zwembad

Welk zwembad past bij jou?

Wanneer je over een enorme tuin met veel ruimte beschikt, is het natuurlijk verleidelijk om te gaan voor een groot bad waarin je niet alleen kunt ontspannen, maar ook nog eens aan je conditie kunt werken. Geen enorm landgoed tot je beschikking? Dan is een zwemspa wellicht iets voor jou. Het grote voordeel van dit type bad is namelijk haar compactheid.

Behalve het formaat van je zwembad, is het belangrijk om goed na te denken over het materiaal waarvan het bad gemaakt is. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en iedere optie biedt weer unieke voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Bestway zwembad dat je binnen no-time hebt opgezet en ook weer hebt afgebroken. Dit is een goede optie wanneer je ‘s zomers wel wilt genieten van je eigen bad, maar er in de winter niet naar om wilt hoeven kijken. Wil je het hele jaar door een zwembad in de tuin? Dan is een zwembad van polyester juist geschikter. Dit bad wordt het meest verkocht, omdat het jarenlang meegaat en dus een heel duurzame keus is. Andere mogelijke materialen zijn bijvoorbeeld hout en metaal. Laat je goed inlichten door een specialist voor je een zwembad kiest.

Een ander punt om in overweging te nemen is de ligging van je bad. Het is slim om ervoor te zorgen dat je zwembad uit de wind ligt, zodat je ook comfortabel kunt zwemmen wanneer er een bries opsteekt. Daarnaast is het aan te raden om het bad niet te dichtbij bomen of planten te plaatsen, zodat het water mooi schoon blijft.

Ingraven

Onderhoud van je zwembad

Als je eenmaal een fijn zwembad in je tuin hebt, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is goed onderhoud van je zwembad enorm belangrijk. Gelukkig zijn er veel zwembad accessoires die het onderhouden makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigers voor de bodem, afdekkingen waardoor er geen vuil in het bad komt of filters die het water zuiveren.

Met deze tips ben je hopelijk een stuk op weg geholpen, zodat je een zwembad kunt kiezen dat bij jou past. Heb je nog vragen, of wil je meer weten over het plaatsen van een zwembad bij jou in de tuin? Kom dan langs bij ons in de showroom! Onze experts staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Rest ons nog te zeggen: laat die zomer maar komen!Fonteyn TV