Heerlijk met het gezin, familie, vrienden en kennissen vertoeven in de tuin terwijl jullie genieten van een diner bereid in jouw  buitenkeuken. Barbecueën is voor veel mensen een van de gezelligste activiteiten tijdens de zomer! Maar gaat de barbecue bij jou alleen aan als het mooi weer is? Veel mensen barbecueën tegenwoordig gewoon wanneer ze er zin in hebben, weer of geen weer. Dit is een goed voorbeeld van een barbecue trend die al even gaande is. En er zijn meer opvallende trends rondom dit gezellige fenomeen. Lees mee en laat je inspireren!

De barbecue als buitenkeuken

Een barbecue is tegenwoordig niet meer de traditionele barbecue zoals wij hem gewend zijn. Een houtskool barbecue wordt bijvoorbeeld ook steeds meer gebruikt als tweede fornuis! Tegenwoordig ontbreekt er geen Green Egg of ander pareltje meer in een volledig ingerichte buitenkeuken. Barbecues zijn multifunctioneel: zo worden er gerechten en sausjes bereid in pannetjes op de grill. Heb jij dat al eens geprobeerd?

Grote stukken vlees

Men laat de voorgemarineerde speklappen tegenwoordig steeds vaker liggen en serveren liever een mooi en groot, stuk ossenhaas. Het voordeel van grote stukken vlees bereiden is dat je zelf ook direct aan kunt schuiven als het klaar is! Zo eet je gezellig samen met het gezelschap en sta je niet de hele avond alleen te grillen. Naast dat het leuk is om een groot stuk vlees te bereiden, ziet het er ook nog eens prachtig uit op tafel. 

Roken is het nieuwe grillen

Barbecue smokers zijn erg populair, omdat je hiermee het vlees kunt roken. Onder de professionals werd er al veel gebruik gemaakt van rooktechnieken, maar steeds meer barbecue liefhebbers verdiepen zich in deze techniek. Met roken is het mogelijk om vlees of vis langzaam te garen en dit geeft een heerlijke en unieke smaak toe aan het gerecht. De bereiding duurt iets langer, maar zo kun je echt iets unieks op tafel zetten! 

Veel meer groenten

Naast de grote stukken vlees is het juist ook weer populair om veel groenten te bereiden op de grill. Naast de paprika, aubergine en de maïskolf zien we ook steeds meer groenten als venkel, artisjok en bieten op de barbecue. Je kunt de groenten marineren hoe jij het lekker vindt en uiteraard zijn ze erg gezond. Door deze gezonde manier van barbecueën hoef je je niet meer schuldig te voelen als je vaker per week de barbecue aansteekt! 

Overige barbecue trends

Graag delen we nog een aantal interessante trends met je, die zich wereldwijd voordoen:

  • Het bereiden van vlees dat urenlang op de BBQ moet liggen, net als pulled pork; 

  • Zelfgemaakte sauzen bij de BBQ zoals ravigotte saus of aioli;

  • Het organiseren van een echte Zuid-Afrikaanse Braai;

  • Het zelf bakken van brood in een outdoor oven of flammkuchen.

Bekijk ons assortiment barbecues, shop online of kom langs in onze showroom!