De zomerse tuin: maak je klaar!

De zomerse tuin: maak je klaar!

Hoewel het aan het weer nog niet te merken is, is de ‘r’ weer bijna uit de maand. Dat betekent dat ons weer mooie dagen staan te wachten met volop zon en hoge temperaturen. Om die dagen optimaal te benutten, dien je jouw tuin er op voor te bereiden. Lees hier hoe.

Met een beetje geluk, zitten we straks weer vaker buiten dan binnen. Het is dan wel belangrijk dat je buiten de juiste spullen hebt, om je er net zo te kunnen vermaken als binnen. Met de tuinartikelen hieronder zit je zeker goed. Hiermee maak je van iedere tuin een waar vakantieparadijs.

Barbecue

Wie zomer zegt, zegt barbecueën. De barbecue is dan ook een belangrijk onderdeel van de zomerse tuininrichting. Zorg dus dat je er deze maanden altijd één binnen handbereik hebt. Een simpele kolenbarbecue als de Weber Smokey Joe of Go Anywhere volstaat al. Voordeel van deze barbecues is dat je ze eenvoudig met je meeneemt naar het park of het strand. Voor wie graag culinair uitpakt, zijn er ook heel uitgebreide modellen verkrijgbaar, waarop ieder recept een fluitje van een cent wordt. Ook inbouwmodellen zijn er volop, zodat je van de barbecue echt een geïntegreerd onderdeel van de tuin kunt maken.

Zwembad

Ook een zwembad is in één adem te noemen met de zomertuin. Want wat is er nou lekkerder dan op een warme zomerdag even de verkoeling op te zoeken in een verkwikkend zwembad? Hiervoor bestaat er een enorm aanbod gunstig geprijsde opzetzwembaden van gevestigde merken als Bestway en Intex. Deze baden zet je binnen een mum van tijd op en zijn ook zo weer af te breken als de zomer eenmaal voorbij is. De baden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, waardoor er voor iedere tuin een geschikt model verkrijgbaar is.

Tuinhaard, vuurkorf of vuurschaal

Om je tuin tot in de late uurtjes sfeervol te houden, is ook een gezellig vuur een must. Hiervoor zijn er veel vuurkorven en vuurschalen verkrijgbaar. Het knisperende houtvuur dat je hiermee maakt, zorgt voor enorm veel sfeer, maar ook voor voldoende warmte als het ’s avonds wat afkoelt. Voor extra gemak zijn er ook veel tuinhaarden verkrijgbaar die werken op gas. Hiermee geniet je met een druk op de knop al van een gezellig vuur. De tuinhaarden van Happy Cocooning beschikken daarnaast over een handig tafelblad rondom het vuur, waar je een aantal lekkere hapjes en drankjes op kwijt kunt.

Parasol

Hoewel we de zon het liefst iedere dag volop zien schijnen, willen we soms ook wel eens in de schaduw relaxen. Zorg dus ook altijd voor een goede parasol in de tuin. Tegenwoordig zijn vooral de zweefparasols populair. Zoals de naam al doet vermoeden ‘zweeft’ deze boven je terras en neemt er dus geen enkele ruimte op in. 

 zomerse tuinFonteyn TV