bijgerechten

Wanneer je een barbecue organiseert, wil je jouw gasten natuurlijk graag versteld doen staan van jouw grillkunsten. Toch draait het niet alleen om eten van de grill. Lekkere bijgerechten zijn minstens zo belangrijk voor een perfecte barbecue. Staat jouw tuin binnenkort vol met vrienden en familie die gezellig komen barbecueën? Dan mogen deze bijgerechten absoluut niet ontbreken!

Zoete aardappeltjes met sesam uit de oven

Geef jouw het menu een verrassende twist met zoete aardappeltjes bij de barbecue! Dit bijgerecht is makkelijk te maken en zal ongetwijfeld goed in de smaak vallen. Start met het schillen en in partjes snijden van de aardappels en laat deze vervolgens in 25 minuten gaar worden in de oven (180 graden Celcius). Voordat de aardappels de oven in gaan, moet je ze licht besprenkelen met olijfolie zodat ze een mooi kleurtje krijgen.
Terwijl de zoete aardappels in de oven liggen, kun je aan de slag gaan met de saus. Meng daarvoor 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sesamolie, 3 eetlepels sojasaus, 1 fijngehakt teentje knoflook en het sap van 1 citroen. Zodra de aardappels uit de oven kunnen, kun je de saus eroverheen gieten. Hierna mogen ze opnieuw kort de oven in, zodat de saus een mooi glazig laagje vormt op de aardappels. Je maakt het geheel af door ze te garneren met sesamzaadjes (1 eetlepel), fijngesneden chilipeper (1 hele) en wat snippertjes bosui.

Simpele salade met tomaat en oregano

Vaak geldt dat less is more en deze simpele salade is daarvan het ultieme bewijs. Voor dit gerecht heb je slechts een paar ingrediënten nodig:
  • 700 gram tomaten
  • 1 tros bosui
  • 6 kleine takjes oregano
  • zout en peper
  • een snufje suiker
  • 3 eetlepels olijfolie.

  • Snijd als eerste de tomaten in dunne schijven en de bosui in snippers. Leg de tomatenschijven op een mooie schaal en verspreid hierover de bosui en oregano. Voeg tot slot wat zout, peper en olijfolie toe voor extra smaak en de salade is klaar!

    Frisse watermeloensalade met feta

    Nog zo’n heerlijk gerecht dat je in een handomdraai op tafel kunt zetten: deze frisse watermeloensalade met feta. Wat je hiervoor nodig hebt:
  • 700 gram watermeloen
  • 1 kleine rode ui
  • 180 gram feta
  • een paar takjes verse munt
  • olijfolie.

  • Als eerste moet je de watermeloen in blokjes snijden. Pel daarna de ui en snijd deze in fijne ringen. Meng vervolgens de watermeloen, uienringen en feta. Garneer de salade met de fijngehakte muntblaadjes en wat olijfolie. Eventueel kun je ook nog wat zwarte peper over de salade strooien voor een licht pittige smaak.

    watermelon

    Snelle guacamole

    Zelfgemaakte guacamole is niet alleen heel lekker maar ook nog eens erg gezond. Deze bekende saus is niet alleen heerlijk als dip bij nachos maar ook geschikt als garnering voor bijvoorbeeld een hamburger. Voor deze snelle guacamole start je met het uitlepelen en pureren van 3 avocado’s. Snijd daarna 1 tomaat, een halve ui en 250 gram koriander fijn. Meng dit met de gepureerde avocado’s en voeg nog wat zout en peper toe naar smaak.

    nachos

    Deze bijgerechten bewijzen dat lekker eten klaarmaken ook nog eens heel gemakkelijk kan zijn! Wij zijn benieuwd welk gerecht jij op tafel gaat zetten tijdens je volgende barbecue. Organiseer jij binnenkort een barbecue en wil je jouw grillskills nog aanscherpen? De Fonteyn Barbecue Academy organiseert BBQ workshops waar je alles leert over de kunst van het barbecueën! Voor je een echte barbecuekoning(in) wordt, heb je natuurlijk wel de juiste barbecue nodig. In onze showroom kun je inspiratie opdoen en advies inwinnen. Zien wij jou binnenkort?