De ideale Buitensauna

De ideale Buitensauna

Soms wil je gewoon echt even helemaal ontspannen en tot rust komen. Een wellness komt dan in je gedachten op, maar dan moet je weer op pad. Stel je eens voor, je hoeft niet meer naar een wellness toe, je hebt namelijk een eigen wellness in de tuin. Dit kan met een buitensauna! Zo kan jij makkelijker én vaker genieten van de serene rust van een sauna.

buitensauna

Waarom een buitensauna?

Een sauna buitenshuis heeft een aantal voordelen ten opzichte van een sauna binnenshuis. Soms heb je binnen niet genoeg ruimte om een cabine te plaatsen, terwijl de tuin ruim genoeg is. Daarnaast staat een luxe, houten sauna prachtig in je tuin. Als je een sauna met glazen voorkant hebt, of een glazen deur kan je tegelijkertijd van de natuur genieten. Een buitensauna is goed om na-zweten en hoofdpijn te voorkomen. Je stapt namelijk meteen de frisse buitenlucht in, waardoor al je poriën sluiten. Goed koelen stimuleert het lichaam tot het aanmaken van endorfine, het gelukshormoon.

Barrelsauna

Een barrelsauna is een echte eyecatcher in de tuin vanwege zijn opvallende, ronde vorm. Niet alleen straalt dit design uit, maar het heeft ook een functie. Door de ronde vorm blijft er geen warmte ‘liggen’ in hoeken. Hierdoor warmt de ruimte sneller op naar een aangename temperatuur, die zo gelijk mogelijk wordt verdeeld. Dit bespaart tijd en geld. Een barrelsauna is gemaakt van hoogwaardig hout en daardoor ook erg duurzaam. Zelfs onbehandeld gaat het hout al snel tientallen jaren mee. Niet te vergeten, deze sauna geeft die heerlijke houtgeur af. Dit maakt jouw sauna bezoekje nog een stuk aangenamer.

sauna-emmer

Ontspanning voor lichaam en geest

We weten allemaal dat een sauna ontspannend werkt, maar dat is niet het enige positieve effect van een saunagang. De sauna helpt ook je algemene gezondheid te verbeteren. Doordat je lichaam heftig reageert op de warmte van de sauna en de kou tijdens het afkoelen, maakt het antistoffen aan. Je immuunsysteem verbetert hierdoor en je bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Ten slotte krijg je ook een heerlijke, zuivere huid na een saunagang. Door de hitte gaan al je poriën openstaan en verwijden je bloedvaten zich. Overtollig talg en ander vuil wordt dan afgevoerd, je huid is weer helemaal schoon!Kortom een buitensauna biedt tal van voordelen! Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een buitensauna bij jou in de tuin? Of ben je enthousiast en wil je er een paar bezichtigen? Kom dan langs in onze showroom, waar onze experts voor jou klaar staan om je te helpen!


Fonteyn TV