De hotspots van Fonteyn

De hotspots van Fonteyn

Het is weer herfst. En dat betekent dat het buiten weer steeds kouder wordt. Maar dat is geen reden om niet meer van de tuin te genieten. Fonteyn heeft namelijk genoeg producten in zijn assortiment om jou deze herfst warm te houden. We zetten deze hotspots in dit artikel voor je op een rij.

Veranda

Velen vinden de herfst de mooiste periode van het jaar door alle warme kleuren die er in de natuur verschijnen. Om hier eersterangs van te kunnen genieten is een veranda of een tuinkamer het ideale product. Hiermee zit je droog en beschut, zodat je ook tijdens guur herfstweer kunt genieten van de tuin. Maar alleen beschutting is vaak niet genoeg. Als het straks nog kouder wordt, heb je ook voldoende warmte nodig. Daarom worden veel tuinkamers en veranda’s ook wel voorzien van terrasverwarming. Vooral de smalle heatpanelen of heatstrips zijn populair. Deze zijn eenvoudig tegen het plafond of de wand te monteren, werken volledig elektrisch en vallen nauwelijks op. Daarbij stralen ze geen rode gloed uit, zodat je ’s avonds kunt blijven genieten van sfeervolle kaarsverlichting.

heatpanel

Terrashaard

Naast terrasheaters zijn er ook vele sfeervolle terrashaarden verkrijgbaar. Deze haarden zorgen niet alleen voor voldoende warmte, maar ook voor enorm veel sfeer. Met een knisperend vuur blijft het de hele avond goed toeven in de tuin. Zeker als je er marshmallows of andere lekkernijen mee gaar roostert. Tuinhaarden zijn er in allerlei soorten en maten. Voor het authentieke outdoorgevoel is een houtgestookte tuinhaard een prima optie. Maar naast deze traditionele haarden, zijn er ook veel gashaarden verkrijgbaar. Het handige van deze haarden is dat je met een druk op de knop van een gezellig vuur geniet. Sommige haarden – bijvoorbeeld die van Happy Cocooning – beschikken over een handig tafelblad rondom het vuur, waar ja alle hapjes en drankjes op kwijt kunt. Deze haarden fungeren dus tevens als handige bijzettafel.

terrashaard

Spa

Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, met een spa kun je altijd lekker in de tuin genieten. In deze heerlijke baden blijft het water op een temperatuur van zo’n 38 graden, waardoor je zelfs bij vorst lekker naar buiten kan. Sterker nog: hoe kouder het is, hoe beter. Onderzoek wijst namelijk uit dat de therapeutische effecten van een spa het grootst zijn als het buiten lekker koud is. De warmte is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Het stimuleert de bloedsomloop, ontspant al je spieren en helpt bij een versnelde afvoer van toxische stoffen. Ook hot tubs zorgen voor dit effect. Het is aan te raden om de spa of de hot tub dicht bij het huis te plaatsen. Je hoeft dan niet een heel stuk door de kou te lopen om er gebruik van te kunnen maken.

hot tub

Buitensauna

Ook de sauna is dit seizoen een geliefde plek om jezelf op te warmen. Bij Fonteyn hebben we naast de vele cabines voor binnen ook enorm veel buitensauna’s. Met een buitensauna blijft je tuin het hele jaar door een aangename verblijfplek. Binnenin de sauna word je verwend met heerlijke warmte en buiten de sauna vind je juist de verkoeling die je nodig hebt om weer af te koelen. Je wordt in de sauna dermate opgewarmd, dat de tuin zelfs op een koude winteravond een prima plek is om te genieten.

buitensauna

 Fonteyn TV