Het is een bijzondere tijd waar wij momenteel in leven. We zijn allemaal extra gefocust op onze gezondheid, houden afstand en vermijden zoveel mogelijk contact. Een goed moment om je eens te focussen op wat goed is voor jouw lichamelijk en mentale gezondheid. Maar waar doe je goed aan? Wat kun je het beste doen om je weerstand op peil te houden? Een uitstekende en bovendien wetenschappelijk onderlegde oplossing: de (infrarood) sauna. Maar waarom zijn sauna's dan goed voor de gezondheid? We leggen het hier uit! 

Afvalstoffen opruimen via de huid

Waar kunnen sauna’s uitstekend bij helpen? Afvalstoffen opruimen. Door het voedsel wat we eten, het water wat we drinken en de lucht die we inademen komen er toxines en afvalstoffen in ons lichaam. Dit zijn gifstoffen die hier niet thuishoren. Als deze stoffen niet voldoende worden verwijderd, kunnen we daar ziek van worden of chronische klachten door ontwikkelen. Kortom, afvalstoffen moeten we opruimen en dat doen we vooral via het grootste uitscheidingsorgaan: de huid! 

Sauna's stimuleren het ontgiftingsproces

Dit proces van afvalstoffen opruimen heet ontgiften en hier kan een sauna een belangrijke rol bij spelen. Hoe? Door de warmte van de sauna ga je zweten en daarmee zet je het ontgiftingsproces in gang. Het actieve zweten in een sauna helpt ons om de opgebouwde toxines, bacteriën en andere vervuilingen in ons lichaam af te voeren. De sauna zorgt ervoor dat zelfs de kleinste bloedvaten geactiveerd worden wat doorbloeding flink stimuleert. Het zweten en de betere doorbloeding geven het lichaam vervolgens een seintje dat het de opgebouwde gifstoffen kan ‘dumpen’. Dus ben je al overtuigd? We halen er nog even een expert bij! 

Sauna's verbeteren de bloedcirculatie

Het Hippocrates Health Institute in Florida, is ‘s werelds oudste gezondheidscentrum. Infraroodtherapie is daar al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma. Dr. Clement, medisch directeur van het centrum, geeft aan dat infrarood therapie een geweldig hulpmiddel is voor verschillende aspecten van het lichaam. Zo kan het gebruik van een infraroodcabine bijvoorbeeld het ontgiftingsproces enorm stimuleren. Maar ook normale sauna's stimuleren dit proces. De warmte die vrijkomt in sauna's, zorgen ervoor dat de lymfe en bloedcirculatie verbetert. Dit stimuleert de aanvoer van zuurstof naar de weefsels. Als laatste is ook nog eens gebleken dat de warmte jouw lichaam helpt op virussen en andere microben te vernietigen. (Thermo+Medica, z.j.). Kortom, zweet je gezond! 

Sauna’s bij Fonteyn

Dat een sauna positieve effecten kan hebben op jouw gezondheid staat dus buiten kijf. Ben jij ook overtuigd van de heilzame werking? Wil jij ook ontspannen én tegelijkertijd werken aan je weerstand? Kom dan jouw sauna uitzoeken bij Fonteyn! Je vindt bij ons het nieuwste sauna’s van bekende merken. Onze sauna's hebben bovendien de beste kwaliteit/prijs verhouding in heel Europa. Met onze 35.000 m2 grote showroom zijn wij hét adres op het gebied van infrarood sauna’s.

Bij lichamelijke en psychische klachten raden wij je altijd aan contact op te nemen met de huisarts.