Creëer jouw eigen Ibiza tuin

Creëer jouw eigen Ibiza tuin

Wuivende palmen, de zilte zeelucht en een grenzeloos gevoel van vrijheid: de essentie van Ibiza. Droom jij regelmatig weg bij dit idee? Verlang je naar het eilandgevoel, maar dan zonder de verre reis en hoge kosten? Tover dan je eigen tuin om tot een echte Ibiza stijl tuin! Ontdek hoe je in een paar stappen jouw buitenruimte transformeert tot een vakantieparadijs: de perfecte oase van kalmte, gezelligheid en de unieke vibe van dit geliefde eiland.

Loungen in je Ibiza tuin

In een Ibiza style tuin staat één activiteit centraal: loungen! Een belangrijke stap om de juiste sfeer te bereiken, is het gebruik van natuurlijke materialen. Materialen die niet alleen een duurzame keuze zijn, maar ook perfect aansluiten bij de aardse uitstraling van Ibiza. Het draait tenslotte om ontspanning en comfort, maar ook om het omarmen van de natuurlijke schoonheid die het eiland zo kenmerkt. Houten, wicker, rotan en bamboe tuinmeubelen, zoals een houten loungeset van SUNS tuinmeubelen, dompelen je helemaal onder in de tropische look. Klaar om jouw buitenruime over te toveren tot een Ibiza vakantieoord? 

fonteyn-moodboard-ibiza-tuin

#1. Ga voor natuurlijke materialen

Neem naast je basisset van loungemeubilair ook de details onder de loep. Een rotan buitenlamp kan bijvoorbeeld zorgen voor warmte. Het heeft een organische textuur, die prachtig contrasteert met het zachte avondlicht. En houten bijzettafels zijn niet alleen praktisch voor je zomerse drankje of boek, maar ze herinneren ook aan de ongerepte natuur van het eiland. Om een ontspannen sfeer te completeren, kun je ook overwegen om een jute vloerkleed neer te leggen. Het natuurlijke materiaal is comfortabel voor je voeten en voegt een subtiele bohemien touch toe aan je buitenruimte. 

Andere decoratieve elementen, zoals een stijlvolle houten ladder voor textiel, keramische vazen op antieke houten sokkels, of een collectie rotan manden voor planten, kunnen dat gevoel van verbondenheid met de natuur op een subtiele manier versterken. Door deze texturen en materialen te combineren, creëer je een loungesfeer die luxe en comfort uitstraalt. Waardoor je Ibiza stijl tuin echt een verlengstuk van het eilandgevoel wordt.

#2. Kies voor kleur

De Ibiza style tuin is synoniem met lichte, luchtige ruimtes, met wit als basiskleur. Maar het is niet zomaar wit! Nee, het is een warm, zonnig wit dat je doet denken aan de krijtrotsen van Ibiza en de gekalkte muren van de finca's. Deze lichte achtergrond weerkaatst het zonlicht en versterkt de kleurige decoraties die erbij staan. Omarm dit in je tuin door je meubels, muren, schutting of zelfs vloeren een frisse laag witte verf of whitewash te geven. Zo leg je de basis voor een kleurenpalet dat je tuin omtovert tot een mediterrane oase. Met deze neutrale achtergrond kun je speels zijn met felle kleuren, die leven brengen in de zachte tonen.

Kies voor kussens, kaarsenhouders, en keramische potten in felle zomerse kleuren zoals turquoise, flamingoroze, oranje of zonnegeel. Deze kleuren roepen de sfeer op van bohemien markten en het zonovergoten strandleven van Ibiza. Als je ook nog accessoires toevoegt als bonte plaids en tribal prints, geeft dat meteen het internationale en vrijgevochten gevoel waar Ibiza om bekendstaat. De kunst zit in het mixen en matchen. Voor een indrukwekkende Ibiza stijl tuin moet je vooral niet bang zijn om kleuren, patronen en texturen te combineren.

#3. Een beetje extravagantie

Op Ibiza is niets te gek. Flair en extravagantie zijn het eiland dan ook niet vreemd. Vertaal dit naar je tuin met bijvoorbeeld een comfortabel hangnest of een stijlvol loungebed. En wat dacht je van een hangmat waarin je onder een sterrenhemel in slaap kunt vallen? Of creëer je eigen stukje paradijs met een hemelbed in de open lucht. Voeg daarbij opvallende tuinkussens toe in bohemien stijl. Maar een sfeervolle Ibiza style tuin is pas éch compleet als je er het juiste groen aan toevoegt. En ook hier is extravagantie het toverwoord. En welke planten zijn er nu beter voor de eilandvibe dan palmen? Zet een aantal weelderige exemplaren in versierde potten rondom je loungeset en elke dag voelt als een zomerdag.

#4. Betoverende verlichting

Maar zelfs op Ibiza gaat de zon onder. En dan? Tijd voor lichtjes! Liefst in de vorm van gezellige, kleurrijke lichtslingers. Mix dit met wat dansende lampionnen en sfeervolle kandelaars en fakkels. En voor de koelere avonden voeg je er een vuurkorf of tuinhaard aan toe – niet alleen voor de warmte, maar ook voor de instant gezelligheid!

#5. Culinaire avonden onder de sterren

Het Ibiza-gevoel houdt niet op bij ontspannen en loungen alleen. Het is een lifestyle die al je zintuigen meeneemt, inclusief smaak. Dromen over lange, gezellige diners onder de sterrenhemel worden werkelijkheid als je de Ibiza flair naar je eigen tuin haalt. Stel je voor: een sierlijk gedekte tuintafel, zachte muziek, het kletteren van borden en glazen, en een samenspel van smaken dat je meeneemt naar de Middellandse Zee. Dat begint met een robuuste houten eettafel, lang genoeg om al je vrienden en familie uit te nodigen voor een gezellige avond. Dek de tafel met linnen tafelkleden die elegantie toevoegen en tegelijkertijd die nonchalante, chic-sobere stijl van het eiland uitstralen. 

En vergeet het culinaire gedeelte niet, het hart van elk tuinfeest: de buitenkeuken of barbecuehoek! Met een goed uitgeruste buitenkeuken, voorzien van een robuuste barbecue of zelfs een traditionele houtoven, maak je indruk op je gasten. Hiermee zorg je ervoor dat de tuin zich vult met de geur van vers gegrilde vis, gekruide groenten of sappige kebab. Maak het af met een bar waar de verse ingrediënten klaarstaan, en waar je de glazen vult met een Spaanse wijn of kleurrijke cocktail.

#6. Zo komt je Ibiza tuin tot leven

Wat is een zomeravond zonder de perfecte soundtrack? Zorg voor een goede geluidsinstallatie en stel een playlist samen met een mix van de nieuwste loungetracks die zo van de stranden van Ibiza lijken te komen. Zachte beats en relaxte melodieën zijn onmisbaar als je het serene eilandgevoel wil nabootsen. Terwijl je geniet van de rustgevende klanken, mag een eigen cocktailbar eigenlijk ook niet ontbreken. Of het nu gaat om een simpel tafeltje met een selectie van je favoriete drankjes of een volledig uitgeruste bar, het is de ideale toevoeging voor het serveren van verse mojito's of verkoelende piña colada's. Met de muziek op de achtergrond en een verfrissend drankje in je hand, wordt je tuin Ibiza stijl de ultieme vakantiebestemming.

Je eigen Ibiza tuin creëren? Kom langs bij Fonteyn!

Kan je niet wachten om je tuin om te toveren tot een echt paradijs? Kom dan langs in onze showroom, Europa's grootste outdoor living mall. Laat je inspireren en informeren door onze specialisten. Of verken ons uitgebreide assortiment online. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je tuin Ibiza stijl compleet te maken.  Of je nu op zoek bent naar die perfecte loungeset, sfeervolle verlichting of een stijlvolle buitenbar, Fonteyn biedt de inspiratie én de materialen om jouw buitenruimte te transformeren. Bezoek ons of bestel makkelijk online om jouw Ibiza-ervaring tot leven te brengen.



Fonteyn TV