Ibiza is één van de populairste vakantiebestemmingen. Hele volksstammen reizen ’s zomers af naar het oord om er te genieten van zon, zee, zand en cocktails. Maar voor velen is het eiland ook gewoon te duur om er een hele vakantie op door te brengen. Geen nood! We vertellen je hier hoe je de Ibiza vibes naar je eigen tuin haalt.

Op Ibiza draait alles om relaxen. In een echte Ibiza tuin is een goede loungeset dus essentieel. Om met een loungeset een authentiek zomers Ibizagevoel op te roepen, kun je het beste kiezen voor natuurlijke producten als hout, riet en bamboe. De set Bongo van Artie is daarom een goede keuze. Deze tropische tuinmeubelen nemen je gelijk mee op vakantie, zodra je er op plaatsneemt. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de loungeset Wave van Apple Bee of de loungeset Prato van Fonteyn. De laatste set beschikt tevens over een handige zonnewering, die je kunt uitklappen als de zon je wat teveel wordt.

Loungeset Bongo

Op Ibiza wordt een beetje extravagantie zeker niet geschuwd. Dus je kunt ook kiezen voor wat meer aparte tuinmeubelen als bijvoorbeeld een lui hangnest of  loungebed. Ook een hangmat of een hemelbed doet het enorm goed in de Ibiza tuin. Maar je kunt ‘normale’ tuinmeubelen ook excentriek maken door er opvallende kussens met bohemien kleuren en dessins op te leggen. Deze boho stijl kun je ook laten terugkeren in een groot buitenkleed, zoals bijvoorbeeld dit kleed van Fatboy.

Fatboy buitenkleed

Planten en decoraties

Ook enkele zomerse planten mogen in de Ibiza tuin niet ontbreken. Zorg voor wat mooie palmen en zet ze in kleurrijke potten. Hiermee haal je geheid de zon in je tuin. Gaat de zon weer onder? Dan moet je voor je eigen licht zorgen. Daarvoor kun je het best enkele vrolijk gekleurde lichtstrings ophangen. Je kunt ook een aantal lampionnen ophangen en voor enkele sfeervolle kandelaars en fakkels zorgen. Ook een vuurkorf of tuinhaard doet het enorm goed. En om de sfeer compleet te maken: zorg voor een goede playlist met de laatste Ibiza chillout lounge en shake je favoriete cocktails. Let the party begin!

Ibiza tuin