Bescherm je tuinspullen met de juiste hoezen en opbergboxen

Bescherm je tuinspullen met de juiste hoezen en opbergboxen

Wanneer de zomer een beetje ten einde loopt en de herfst aan de deur klopt, dan is het belangrijk dat jij je tuinmeubelen klaar gaat maken voor een regenachtiger en kouder seizoen. Zo kunnen je tuinmeubelen volgend jaar weer shinen en zijn ze nog helemaal als nieuw. We geven je hier de beste tips voor schoonmaken en opbergen van je tuinspullen, zodat je ze een lange levensduur garandeert! 

Tuinmeubelen schoon de winter in! 

Sommige mensen maken hun tuinmeubelen het liefst in het voorjaar schoon: lekker meenemen met de voorjaarsschoonmaak. Maar eigenlijk is het ook wel zo prettig om je tuinmeubelen alvast schoongepoetst op te bergen. Vaak kunnen ze na de zomer wel een goede onderhoudsbeurt gebruiken, ze zijn immers een paar maanden blootgesteld aan zon en regen en hebben misschien wat gebruikssporen opgelopen. Onze tip: maak ze nu schoon en behandel ze met een geschikt onderhoudsmiddel, zodat je de tuinmeubelen weer als nieuw tevoorschijn kunt toveren in de lente! 

Hoe maak je je tuinmeubelen het beste schoon?

Daar is natuurlijk niet een eenduidig antwoord op te geven omdat er veel verschillende soorten tuinmeubelen zijn, gemaakt van allerlei materialen: hout, kunststof, textileen, wicker, roestvrijstaal of steen. Voor deze verschillende materialen zijn er uiteenlopende schoonmaakmiddelen beschikbaar of andere onderhoudsproducten, die jouw meubelen juist vuil- en waterafstotend maken. Neem bijvoorbeeld deze houtbeschermer, die zorgt voor langwerkende bescherming tegen water, algen en mos. Heb jij tuinmeubelen van teak? Dan is een speciale teakreiniger in combinatie met een teakbeschermer een must. Een fantastisch middel dat multi-inzetbaar is is de Fonteyn Easy Cleaner, geschikt voor textileen, aluminium, wicker, teakhout, steen en glas.

Opberg- en afdekhoezen

Sommige mensen zullen een schuur of garage hebben waar zij tuinspullen en meubelen op kunnen bergen, maar niet iedereen zal zijn of haar tuinmeubelen op die manier op kunnen opruimen. Een uitstekende opbergmethode is een opberghoes of tuinmeubelhoes. Deze hoezen hebben een waterafstotende buitenlaag en ademende binnenlaag, Hierdoor kan waterdamp gemakkelijk weg en is jouw loungeset of zijn jouw tuinstoelen goed beschermd tegen vuil en regen. Van het merk AeroCover zijn allerlei hoezen te krijgen van tuinsethoes tot loungesethoes, kussentas, loungestoelenhoes en parasolhoes

Solide opbergplek: opbergbox

Ben je eerder op zoek naar een opbergplek voor losse spullen? Dan is een opbergbox voor jou wellicht een goed product om aan te schaffen voor jouw tuin. Opbergboxen zijn beschikbaar in verschillende maten en door het stijlvolle, moderne design van de boxen zijn ze prima zowel buiten als binnen te plaatsen. Dus je tuinspullen, speelgoed of tuinkussens, berg je op in een handige tuin opbergbox!

  





Fonteyn TV