De langere dagen en de stijgende temperaturen kondigen het begin van de zomer aan. Niets leuker dan dit te vieren met een gezellig barbecuefeest. Nodig je vrienden uit voor een uitgebreid barbecue diner in je tuin of op je terras en geniet van een zwoele avond met lekkere hapjes en drankjes. Om je hiervoor op weg te helpen, hebben we een uitgebreide checklist voor je samengesteld. Hiermee slaagt je barbecuefeest geheid.

 

Barbecuefeest deel 1

1. Het organiseren van een barbecuefeest begint met het prikken van een datum. Maak vervolgens een gastenlijst en verstuur de uitnodigingen per post, e-mail, sms, whatsapp, telefoon of facebook.
2. Stel een lekker menu samen en doe aan de hand hiervan je boodschappen. Hou ook rekening met vegetarische gasten; informeer naar hun wensen.
3. Schakel de hulp in van vrienden en familie en vraag of ze bereid zijn om bijvoorbeeld een salade te maken. Zo hou jij tijd over om je te richten op de barbecue.
4. Zorg voor een grote barbecue van goede kwaliteit. Zorg daarnaast voor voldoende briketten of gas, afhankelijk van welk soort barbecue je gebruikt.
5. Maak altijd goede afspraken als je kookgerei leent van gasten of hiervoor een bedrijf inhuurt.

Barbecuefeest

Barbecuefeest deel 2

6. Start twee of drie dagen voordat het feest begint met de voorbereidingen. Rond de boodschappenlijst af en maak een lijst van wat er allemaal nog moet gebeuren. Denk aan:
- het eten (vlees, vis, groenten, kruiden, sausjes, salades, brood, dessert)
- het drinken (water, ijsklontjes, frisdrank, alcoholische drankjes)
- andere benodigdheden (plastic bordjes, servetten, plastic bestek, handdoeken, spatels, servies)
- decoratie (aankleding, verlichting, verwarming)
7. Begin vast met het eten dat al voorbereid kan worden, zoals bijvoorbeeld bepaalde snacks, die ingevroren kunnen worden.

Zalm grillen

Barbecuefeest deel 3

8. Zorg dat je één dag voor het barbecuefeest begint alle bevroren producten ontdooit.
9. Haal alle laatste benodigdheden nog snel in huis.
10. Zorg ook voor lekkere hapjes die mensen kunnen eten in afwachting op het vlees. Denk bijvoorbeeld aan brood, tapenades, sausjes, augurken, tomaatjes, olijven, marshmallows, etc.
11. Begin met de salades of stuur de mensen die deze voor je maken een herinnering.
12. Maak een begin met het versieren van je tuin. Zorg voor voldoende tuinmeubelen en een ruime tuintafel.

Barbecue feest

Barbecuefeest deel 4

13. Zet op de dag van de barbecue in de ochtend alvast de borden, het bestek en de barbecue klaar. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt, zodat je tussendoor niet steeds naar binnen hoeft te lopen.
14. Wikkel de groenten voor op de barbecue in aluminiumfolie. Let er op dat maïs en aardappelen een uur eerder op de barbecue moeten dan vlees.
15. Zorg voor een aantal dranktafels, zodat je gasten makkelijk iets te drinken kunnen halen als ze daar zin in hebben. Vul een grote bak met ijs en hou er de blikjes en flesjes in koel. Zo hoeven je gasten niet steeds naar je koelkast te lopen.
16. Zijn er kinderen bij, zorg dan voor een speelhoekje uit de buurt van de barbecue.
17. Zorg voor een grote prullenbak naast de barbecue, zodat je alle vuile spullen direct kunt weggooien.
18. Vergeet tot slot niet te genieten van de gezelligheid in je tuin. We wensen je een mooi barbecuefeest toe.