1. Biologische barbecue producten

Net als met ons gewone voedsel, letten we deze zomer steeds meer op waar ons barbecuevlees vandaan komt.  We willen namelijk steeds vaker vlees van dieren die een 'goed' leven hebben gehad en bij voorkeur gefokt zijn door lokale boeren zonder behulp van groeihormonen en antibiotica. Kies deze zomer daarom ook voor biologische producten op de barbecue.

2. Bijgerechten barbecue belangrijker

Waar vroeger juist een mooi stukje vlees of vis centraal stond tijdens een barbecue, zien we juist nu dat ook de bijgerechten belangrijker worden. Een huzarensalade uit een plastic bak? De tafel vol supermarktsauzen en goedkoop wit stokbrood met kruidenboter? Nee, dat kan echt niet meer in 2015. Liever maken we vaker zelfgemaakte salades, geroosterde groenten (op de barbecue) en zelfs zelfgemaakte sauzen of smeersels.

3. Rook, rook en nog meer rook

Deze zomer gaan we ons vlees, vis en groenten op de barbecue steeds vaker roken en op smaak brengen met smook. Van biefstuk tot verse zalm, maar ook gerechten die je niet snel zal verwachten, zoals soepen, taarten en salades. Steeds meer barbecueliefhebbers schaffen hiervoor een speciale rookgenerator aan.

4. Hout is de ziel van de barbecue

We zien het steeds meer: hout voor het grillen van onze barbecuegerechten. Hiervoor gebruiken we niet zomaar hout! Nee, het liefst hout afkomstig van oude wijnvaten, brokken olijfhout of juist krachtig hout van de esdoorn en kers. Deze zorgen voor een speciale rookgeur en geven smaak aan het eten mee.

5. Hightech barbecue accessoires

Weinigen van ons kunnen zich nog een dagelijks leven zonder smartphone voorstellen. We vertrouwen dan ook steeds meer op hightech elektronica om ons te helpen. Dat kan nu ook bij de barbecue. Zo komen er steeds meer apps en accessoires op de markt die je het grillen makkelijker maken. Denk aan digitale temperatuurmeters of micro-blowers die de temperatuur van een barbecue tot op de graad nauwkeurig regelen

6. Pizza op de barbecue

Steeds meer barbecues en grills bieden de mogelijkheid om er ook een pizza op te bakken. Dat kan op een speciale stenen pizzaplaat, die je pizza net zo knapperig maakt  als een pizza van een hout gestookte pizza-oven. Het liefste maken we deze zomer onze eigen pizza. In de supermarkt kun je nu al zelf pizzadeeg kopen. Leuk om te doen met je kinderen! Of gewoon heerlijk voor jezelf.