Balkoninrichting

Het is juni! Als je je balkon nog niet gezellig hebt ingericht, is dit hét moment om dat te doen. In dit blogartikel vertellen we je alles over een handige en knusse balkoninrichting. Ook helpen we je graag op weg met de keuze voor beplanting én het creëren van een zithoek waar je onbezorgd kunt wegdromen.

De vloer van je balkon

Laten we bij het begin beginnen: de vloer van je balkon. Is deze van beton? Misschien is het dan een goed idee om over een andere ondergrond na te denken. Grote terrastegels of houten vlonders laten je balkon groter lijken en geven direct een nieuwe, warme uitstraling. Ook het thema ‘binnen gaat naar buiten’ is eenvoudig op je balkon te realiseren. Een kleurig buitentapijt zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer. Zo maak je je balkon ook toegankelijk voor blote voeten. Die horen nou eenmaal bij de zomer.

Lichtslinger op het balkon

De lichtslinger is weer helemaal terug. Ken je hem nog van vroeger? De kleine, sfeervolle lampjes zijn tegenwoordig in talrijke varianten beschikbaar. Leuk voor om je balustrade of voor aan de muur.

De groene inrichting op je balkon

Ook op een klein of smal balkon horen planten thuis. Ze maken het balkon écht levendig en uitnodigend. Kunststof plantenbakken zijn ideaal voor op het balkon. Ze zijn namelijk erg licht en makkelijk in onderhoud. Eenvoudig om te verplaatsen en schoon te houden. Een andere optie zijn plantenbakken die je aan de muur of de reling hangt. Ze nemen weinig ruimte in beslag, maar zorgen wel voor een beschutte plek op je balkon. Zo geniet je in alle privacy op je balkon.

Verticaal tuinieren

De tuintrend voor op je balkon: verticaal tuinieren! Door plantjes tegen de muur te laten groeien vul je je kale muur mooi op. Voor je begint, is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de stand van de zon en de wind. De planten moeten natuurlijk wel goed kunnen groeien op je terras.

Tuinmeubelen voor op je balkon

Op je balkon wil je natuurlijk een plek creëren waar je lekker geniet van een heerlijke maaltijd en een drankje. Let bij het uitzoeken van je tuinmeubelen daarom op comfort, maar vergeet het formaat niet. Je moet je natuurlijk wel makkelijk kunnen bewegen op je balkon. Lounge tuinmeubelen in een hoekopstelling zijn daarom erg fijn. Inklapbare tuinstoelen van Hartman zijn ook erg handig. Wil je meer tips voor je balkoninrichting? Maak dan een aantal foto’s van je balkon en schrijf de afmetingen van je balkon op. De stylisten van Fonteyn helpen je vervolgens graag met de inrichting van jouw balkon!


Fonteyn TV