Zo maak je de tuin zomerklaar

Zo maak je de tuin zomerklaar

Vogels die 's ochtends vroeg al vrolijk zitten te fluiten en het kwik dat langzaam maar zeker richting de 20 graden stijgt. Je voelt al goed dat de zomer voor de deur staat. Dit betekent dat het weer tijd is om je tuin nieuw leven in te blazen en het helemaal naar je eigen stijl in te richten. Heerlijk is dat toch! Hieronder vind je een aantal tips die je op weg helpen met het zomerklaar maken van je tuin.

Vanwege de koude wintermaanden zou het kunnen zijn dat je niet de nodige aandacht hebt kunnen geven aan je tuin. Het is daarom hoog tijd om dit goed te maken. Denk bijvoorbeeld aan een grote opruim- en opknapbeurt. De herfst en winter hebben vast veel sporen achtergelaten in de vorm van afgevallen bladeren en takken. Om te beginnen, is het een goed idee om even grondig met een bezem over het tuinoppervlak heen te gaan. Vervolgens kun je met een hogedrukreiniger de tuintegels, omheiningen en hoeken schoonspuiten om andere aanslag te verwijderen.

De zomer betekent dat je lekker lang in de avonduren door kunt blijven genieten in de tuin. Haal er dan ook alles uit om je tuin zo comfortabel en luxe in te richten. Met het plaatsen van een loungeset, kleurrijke kleedjes en een parasol heb je in een handomdraai de tuin omgetoverd tot een zomerparadijsje. Je kunt hier heerlijk van je lievelingsdrankje genieten en je vervolgens mee laten nemen door de verhaallijn van een goed boek. Omdat in de avonduren de temperatuur toch wel met enkele graden daalt, kan de terrasverwarmer of terrashaard ook erg goed van pas komen.

In de zomer zit je meer buiten dan dat je binnen zit. Daarom is het ook heel belangrijk om groen toe te voegen aan je tuin. Niet alleen heeft dit een kalmerende werking, het zorgt ook voor de nodige sfeer. De groene kleur heeft een kalmerende werking. Dit kan simpelweg al door een paar potten met bloemen en boompjes neer te zetten.

Wanneer je tuin helemaal ingericht is naar jouw wensen, kun je achterover leunen en gaan genieten van je tuin. Je nieuwe happy place. Heb jíj nog tips om de zomer goed in te luiden met je tuin? Deel het hieronder met ons!



Fonteyn TV