Winter, lente, zomer, herfst. Genieten doe je alle seizoenen met een spa. Of die nu in de tuin staat, op het balkon, het terras of in de serre. En dat kan een whirlpool zijn, een spa van Jacuzzi ®, zwemspa of hottub. De soorten en maten variëren. Wanneer je besluit om een spa aan te schaffen, heb je wellicht het gevoel dat je in de snoepwinkel staat. Naar welk type van de honderd gaat je voorkeur uit?

Whirlpools
Verfrissend op zomerdagen, een warm bad tijdens frisse wintermaanden. De whirlpool is bestand tegen alle weersomstandigheden. Het is goed voor de doorbloeding en stijve spieren. Ook bevordert een warm bad de nachtrust. Na een lange werkdag kun je heerlijk tot rust komen in de whirlpool, en het is een aangename plek om bij te kletsen met familie en vrienden.  

Jacuzzi ® spabad
Water van het Jacuzzi ® spabad, dat verwarmd is tot maximaal 40 graden, is continue in beweging. Het bad heeft een aantal ingebouwde jets. Er wordt steeds vaker voor gekozen om geen zwembad maar een bad van Jacuzzi ® in de tuin te plaatsen, want deze kan het hele jaar door gebruikt worden. Onderhoud is haast niet nodig en de spa neemt niet veel ruimte in beslag.

Het heeft tevens invloed op de gezondheid. Wanneer de buitentemperaturen een stuk lager liggen dan de temperatuur van het water, treedt het therapeutische effect optimaal in werking. 

Zwemspa
De zwemspa wordt steeds populairder. In deze spa vang je twee vliegen in één klap: sporten en ontspannen. Het is allebei mogelijk. De zwemspa is voorzien van krachtige massagejets die helemaal voorin het bad hun werk doen.  

Zodra je tegen de stroom in begint te zwemmen, kun je op dezelfde plaats blijven. Zo krijg je al snel het gevoel dat je in een zwembad baantjes aan het trekken bent, maar hier heb je niet veel meters voor nodig.  
Ontspannen in een warm bad

Hottub
Noord-Europees vurenhout is afkomstig uit het hoge noorden, waar bomen langzaam groeien. De jaarringen komen hierdoor dicht op elkaar te zitten. Vervolgens ontstaat er een harde vuren houtsoort. Van deze houtsoort zijn de hottubs van Fonteyn gemaakt. Met behulp van een trapje kun je er makkelijk inklimmen. De hottub wordt gezien als nostalgisch omdat het gebaseerd is op de houten tobbe die vroeger veelvuldig gebruikt werd. Na gebruik kun je er een deksel op doen om de hottub af te sluiten. Een prettige bijkomstigheid is dat het water niet vervuild kan raken.

Het grote voordeel van bovenstaande spabaden is dat ze allen ergonomische kuipzetels en ligplaatsen hebben, en ze bezitten innovatieve massagetechnieken. Hierdoor is het op ieder gewenst moment mogelijk om tot rust te komen. Bij Fonteyn kunnen de verschillende spa’s zelfs in de winkel worden getest. Aan de hand van je ervaring kun je dan de spa meenemen waar je het beste gevoel bij hebt. Uiteraard is het ook mogelijk om een bijpassend formaat te kiezen: van 1 tot 3 personen, 4 tot 5, 6 tot 7 of meer dan 8.   

Massagetechnieken
De Spa Relax is een voorbeeld van een spa die bijdraagt aan optimale ontspanning. Hier kunnen maar liefst vijf personen gebruik van maken. De Relax heeft twee ligbedden met wisselende massages. Bij het ene ligbed worden spieren los gewreven met roterende jets die de bloedsomloop verbeteren. En in het andere ligbed zijn pulserende jets ingebouwd die helpen om het lichaam tot rust te laten komen. Kijk voor meer informatie over de verschillende massagetechnieken en alle soorten spa’s gerust eens op de website: https://www.fonteynspas.com/