Wie wel van een lekker zonnetje houdt, komt dit jaar niets te kort. Bijna iedere maand wordt het warmterecord verbroken;  2015 is hard op weg om wereldwijd het warmste jaar ooit te worden. Goed nieuws dus voor iedereen die het niet warm genoeg kan. Goed nieuws ook voor degenen die zich liever terugtrekken in de schaduw. In deze blog geven we namelijk genoeg tips voor je eigen lommerrijke tuin.

“Even rustig aan”, zo zullen velen denken tijdens deze broeierige komkommertijd. Waar kan dat beter dan in verkoelende schaduw? Lees hieronder hoe je deze schaduw ook in jouw tuin creëert.

Parasol

Het aanschaffen van een parasol is verreweg de eenvoudigste manier om je tuin te voorzien van schaduw. Niet alleen weren ze het zonlicht, ook zijn ze bij uitstek geschikt om er je tuin mee te decoreren. Dankzij de vele keuzemogelijkheden in kleur, materiaal en design is er voor iedere tuin een perfecte parasol verkrijgbaar. Vooral de zweefparasol is op dit moment erg in trek. Daarnaast zijn er ook verrijdbare parasols verkrijgbaar, waarmee je de schaduw van de ene plek in je tuin naar de andere kunt verplaatsen.

Veranda

Voor een meer permanente oplossing is een veranda of overkapping de ideale investering. Hiermee creëer je niet alleen heerlijke schaduw, maar maak je je tuin ook nog eens een stuk leefbaarder tijdens de andere seizoenen. Een veranda biedt daarnaast beschutting voor bijvoorbeeld het tuinmeubilair of de barbecue. Ideaal als tijdens onze Hollandse zomers het weer plotseling omslaat en er in plaats van schaduw meer behoefte ontstaat naar beschutting.

Veranda

Zonnezeil

Schaduw creëer je ook door in je tuin een zonnezeil te spannen. Deze katoenen of polyester doeken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, vormen en formaten, zodat je er tevens je tuin mee opfleurt. Een zonnezeil is dus een sfeervolle en budgetvriendelijke manier om het felle zonlicht te omzeilen.

Zonnezeil

Pergola

Wie ruimte over heeft in zijn tuin, kan ook overwegen om er een pergola in te plaatsen. Met een sfeervolle pergola creëert u niet alleen een heerlijke schaduw, ook voorzien ze je tuin van een pittoreske uitstraling, zodat het er ’s zomers nog beter toeven is. Ook pergola’s zijn er in vele soorten en maten; voor iedere tuin is er een perfect product verkrijgbaar.