Zwembaden zijn er in alle vormen en formaten. Maar wereldwijd zijn er ook zeer speciale of gekke zwembaden. Wij zetten de meest bijzondere zwembaden ter wereld voor je op een rijtje. En het leuke is dat je ze zelf ook gewoon kan bezoeken!

Bondi Bad

Vanuit het beroemde Bondi Bad in Australië heb je een prachtig uitzicht op de Tasmaanse zee, die al langer dan een eeuw tegen het gewapende beton van het zwembad beukt. Het wedstrijdbad is al sinds 1929 de thuisbasis van de Australische winterzwemclub de Bondi Icebergs, maar ook toeristen kunnen er een heerlijke duik in nemen door een toegangskaartje te kopen. Het zwembad beschikt over een bistrorestaurant, twee cafés, een fitnessruimte en een zonnedek.

Bondi Bad

Grindavík

De Grindavík in IJsland trekt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers. Deze blauwe lagune is gevuld met zo’n zes miljoen liter water dat een aangename temperatuur van 37 graden Celsius heeft. Heerlijk water dus om lekker in te ontspannen. Tussen het stomende water door kun je tevens genieten van het haast surrealistische vulkaanlandschap. Een restaurant, een kuurcentrum, een droge sauna en stoombaden maken het IJslandse wellness centrum compleet.

Grindavik

Lava Pool

Op het Portugese eiland Madeira kun je een bezoek brengen aan de prachtige Lava Pool: een natuurlijk zwembad omgeven door een ruig vulkaanlandschap. Het bad is door het getij gevuld met kristalhelder water dat in combinatie met het mooie uitzicht een ware toeristische trekpleister maakt van de poel. Ondanks het feit dat je zwemt in de ongerepte natuur, zijn er handige faciliteiten aanwezig als kleedkamers, lockers, een snackbar, een EHBO-centrum en een parkeerplaats.

Lava Pool

Ubud Hanging Gardens

Het Ubud Hanging Gardens Resort ligt pal in de Ayung Vallei in Bali. De kamers van dit resort zijn op spectaculaire wijze tegen een heuvel aangebouwd. Een van de kamers, de Panoramic Deluxe Pool Villa, beschikt over een schitterend zwembad waarin u een panoramisch uitzicht heeft over de mystieke vallei. Hierin zwem je midden tussen de Indonesische bossen, tempels en rijstterrassen.

Ubud hanging gardens

Nemo 33

Dichter bij huis, in Brussel, bevindt zich het Nemo 33 bad: een zwembad met een diepte van wel 35 meter. Dit diepste overdekte zwembad ter wereld is speciaal ontworpen voor het oefenen van duiken. Het bad beschikt over verschillende gangen en kamers die gezamenlijk een indrukwekkend  grottenstelsel simuleren. Het zwembad is gevuld met maar liefst 2.500.000 liter water dat is verwarmd tot een aangename temperatuur van dertig graden Celsius.

Nemo 33

San Alfonso del Mar Seawater Pool

In één van de meest langwerpige landen is ook het meest langwerpige zwembad te vinden. De San Alfonso del Mar Seawater Pool in Chili is meer dan een kilometer lang en is daarmee het grootste zwembad ter wereld. Hierin trek je nog eens baantjes! Het zwembad ligt pal naast de Grote Oceaan, waar de inhoud van het zwembad – 250 miljoen liter water – van afkomstig is. Dit water is gefilterd en wel in het bad gepompt, waardoor je zwemt in schoon zeewater.

San Alfonso del Mar Seawater Pool