Nog even en de grond wordt weer bezaaid met een flink bladerdek. Wie beschikt over een zwembad is de komende maanden dan ook flink in de weer met het schepnet, om alle blaadjes uit het water te vissen. Kan dat niet makkelijker? Zeker wel. Door je zwembad te overkappen. In dit artikel vertellen we hoe je met ieder budget de blaadjes uit het water houdt.

Een zwembadoverkapping houdt het zwemwater niet alleen fris, door de hoge isolatiewaarde koelt het water in het najaar ook minder snel af. Met een zwembadoverkapping kun je dus ook in de herfst nog genieten van een lekkere duik. Helemaal als je onder de overkapping voor verwarming zorgt of het water laat verwarmen. Reden genoeg dus om een zwembadoverkapping te plaatsen. Afhankelijk van je budget heb je hiervoor de keuze uit verschillende oplossingen die we je hieronder toelichten.

Zwembadoverkappingen

Goedkoop je eigen zwembadoverkapping

Uiteraard is het het goedkoopst om zelf een zwembadoverkapping te bouwen. Wie handig is, kan veel geld besparen op montagekosten door in de bouwmarkt zelf alles uit te vogelen wat betreft materiaal, vorm en formaat. Wie minder handig is, kan er ook voor kiezen om een tweedehands zwembadoverkapping te kopen. Op marktplaats.nl kom je er af en toe één tegen. Je moet dan wel handig genoeg zijn om de overkapping zelf op te zetten. Wie niet per se overkapt hoeft te zwemmen, maar wel graag zijn zwemwater fris houdt, heeft voor zo’n honderd euro al een prima afdekfolie in huis.

Soorten zwembadoverkappingen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een nieuwe zwembadoverkapping te kopen van een gevestigd merk als Aluna, Abrisud of Aura. Je moet je dan oriënteren op welke overkapping het best bij je zwembad past. Wil je bijvoorbeeld rondom het zwembad zoveel mogelijk bewegingsruimte, kies dan voor een hoge overkapping. Wil je juist het uitzicht op je tuin zoveel mogelijk behouden, dan is een lage zwembadoverkapping geschikter. Ook wat betreft het materiaal van de zwembadoverkapping is er veel mogelijk. Zou kun je kiezen voor een houten overkapping – wat vooral bij houten zwembaden een mooi resultaat oplevert – of voor een aluminium overkappin, als duurzaamheid belangrijk voor je is. Genoeg om over na te denken dus.