Hoe maak ik mijn eigen pallet meubels?

Hoe maak ik mijn eigen pallet meubels?

Pallet meubels zijn om verschillende redenen bijzonder populaire tuinattributen. Ze zijn goedkoop, zien er stoer uit en zijn bovendien gemakkelijk om te bouwen tot comfortabele tuinmeubelen. Lees in dit artikel hoe je jouw eigen pallet meubels maakt.

Pallets koop je al voor een prikkie op Marktplaats. Soms kun je ze zelfs gratis afhalen. Daarnaast kun je ook langs bedrijventerreinen om lege pallets te scoren. Je hoeft niet handig te zijn om van deze pallets een leuke loungebank of tuintafel te maken. Met slechts een zaag, een schuurmachine, schroeven en grondverf maak je heel eenvoudig je eigen pallet meubels.

Pallet Tuintafel

Het standaardformaat van een pallet is 80 bij 120 centimeter. Dat betekent dat je met slechts drie pallets al een prima tweepersoons tuintafel creëert. Je gebruikt één pallet als tafelblad en de andere twee als tafelpoten. Met meerdere pallets kun je de tafel uiteraard zo lang mogelijk maken als je wilt. Schuur de pallets glad, zet hem in de grondverf en lak hem in de kleur die het best bij je tuin past. Zo heb je er binnen een mum van tijd een stoere pallet tuintafel bij.

pallet meubel

Pallets zijn daarnaast ook prima bruikbaar als salontafel voor bij je loungeset. Om deze salontafel makkelijk te kunnen verplaatsen, kun je er aan de onderkant vier wieltjes onder schroeven. Daarnaast kun je een houten blad aan de bovenkant schroeven, zodat de spullen op de salontafel niet tussen de groeven van de pallets kunnen vallen. Zo geniet je langdurig van je pallet meubels.

Pallet Loungebank

Ook een loungebank is zo gemaakt. Hiervoor zijn elf pallets vereist. Afhankelijk van de ruimte in je tuin dien je ze al dan niet even op maat te zagen. Stapel voor het zitgedeelte twee pallets op elkaar en schroef ze vast. Herhaal dit vier keer. Schroef daarna de rugleuningen aan de opgestapelde pallets. Zorg voor twee schroeven aan weerskanten van de pallet en voor één schroef in het midden van de pallet. Schuur vervolgens het zichtbare hout glad en schuif de pallets als een hoekbank in elkaar. Even aankleden met zit- en rugkussens en je bent klaar om te loungen. Ben jij niet zo handig aangelegd? Geen probleem. Wij verkopen ook kant en klare loungebankenFonteyn TV