Hitte? Zoek verkoeling in je eigen tuin

Hitte? Zoek verkoeling in je eigen tuin

Goed nieuws: een warme zuidelijke wind komt na het weekend onze kant op. Vooral dinsdag kan het erg zonnig worden, met temperaturen die op kunnen lopen tot 25 graden of meer. Het lijkt voorlopig gedaan te zijn met het koele weer. De komende periode zullen we juist geregeld uitkijken naar een beetje verkoeling. En dat kun je prima voor elkaar krijgen in je eigen tuin!

Waterpomp in tuin
Het is fijn voor het gras om tijdens droge dagen een koude douche te krijgen. En tegelijkertijd heb je er zelf ook veel plezier van: het is zeer aangenaam wanneer je op zoek bent naar afkoeling. Sta je al paraat om een watergevecht met je familie aan te gaan?

Tuinhuisje
Na alle pret kun je even bijkomen in een tuinhuisje. Heb je deze nog niet? Neem dan gerust eens een kijkje in ons assortiment. Je hebt dan voor alle gezinsleden een plek waar de schaduw altijd kan worden opgezocht. 

Zwembad
Je vindt het vast fijn om een verfrissende duik te nemen in de zomer. Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. Laat je het alleen om de prijs? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een opblaasbaar exemplaar als Hydrium Splasher.  

Planten voor in de schaduw
Planten zorgen voor extra beschutting. Klimplanten die over de muur groeien, waaronder Clematis Nelly Moser, geven tevens een fraai gezicht. De zojuist genoemde klimplant groeit in de maand mei en juni. Je ziet dan witte of roze bloemen met rode strepen op de kroonbladen verschijnen.  

Een groen dak
Het is misschien niet het eerste waaraan je zou denken, maar een groen dak zorgt voor een koeler huis in de zomer. En in de winter werkt het juist isolerend. Zo heb je er alle seizoenen profijt van. Vetplantjes zijn hiervoor waarschijnlijk de beste keuze, want deze hebben weinig onderhoud nodig.

Heb je zelf nog andere tips? Plaats hieronder dan een reactie.



Fonteyn TV