Fit de herfst door met de sauna

Fit de herfst door met de sauna

Het is weer herfst. Niet alleen de temperatuur holt achteruit, ook je weerstand kan een flinke dip oplopen. Om te voorkomen dat je straks de ene tissue na de andere vol snottert, vertellen we je in dit artikel hoe je je lichaam eenvoudig voorbereid op het najaar. Met de sauna.

De sauna is alom bekend als een brenger van rust en ontspanning, maar is ook ideaal voor het verhogen van je weerstand. Handig voor tijdens het onstuimige weer dat ons komend seizoen weer te wachten staat. Lees hieronder hoe je met de sauna dit gure seizoen de baas blijft.

Hogere weerstand

In een sauna wordt de lichaamstemperatuur kunstmatig verhoogd tot een koortsniveau. Als reactie hierop zal het lichaam extra afweerstoffen aanmaken om ziekteverwekkers af te kunnen breken. Het resultaat: een hogere weerstand.  Door de hogere lichaamstemperatuur zal je tevens gaan zweten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich van binnenuit ontdoet van alle aanwezige afvalstoffen. Een betere manier van reinigen bestaat er niet.

Sauna fit blijven

Vrijer ademen

De sauna heeft nog een ander voordeel. Het vermindert de klachten van aandoeningen aan de luchtwegen als astma en bronchitis. In de herfst neemt het aantal mensen met klachten aan de luchtwegen fors toe. Ook hierom is de sauna een geliefde plek gedurende dit seizoen. De sauna zorgt ervoor dat de slijmvliezen tot wel zeven keer beter doorbloed worden,  zodat de hete saunalucht flink wordt afgekoeld voor het de longen bereikt. Dit ontspant de oververhitte ademhalingsspieren, waardoor de luchtpijpvertakkingen verwijden en je vrijer ademt. Een regelmatige saunagang zal de klachten zeker verminderen.Fonteyn TV