Na een flinke dip in het lekkere zomerweer, loopt het kwik weer voorzichtig op richting subtropische waarden. Reden genoeg om het frame zwembad weer uit de berging te halen. Reden genoeg ook om er één aan te schaffen als je nog niet over zo’n handig bad beschikt. Voor wie hiervoor nog een duwtje in de rug nodig heeft, doen we in deze blog alle voordelen van het frame zwembad uit de doeken.

Verreweg het grootste voordeel van een frame zwembad is het feit dat je hem snel opzet en weer afbreekt. Ideaal voor tijdens onze Hollandse zomers, die zich doorgaans kenmerken door wispelturige weersomstandigheden. Door het sterke frame, bestaande uit dikke buizen, geniet het zwembad toch nagenoeg dezelfde stevigheid als van een permanent zwembad van metaal of kunststof. 

Goedkope duik

Een ander voordeel is het feit dat een frame zwembad relatief goedkoop is. Een goed frame zwembad is al verkrijgbaar onder de honderd euro, terwijl je voor een inbouw zwembad al gauw een paar duizend euro kwijt bent. Met een frame zwembad kan je dus voor een stuk minder geld genieten van een even verkoelende duik.

Kleiner formaat, makkelijker onderhoud

Aangezien een frame zwembad doorgaans van een kleiner formaat is dan een regulier zwembad, is het makkelijker om het zwembad gezond en schoon te houden. Het zwemwater van een frame zwembad is eenvoudig schoon te houden met chloortabletten in een chloordrijver. Check regelmatig of de tabletten opgelost zijn en voeg nieuwe toe als dit zo is. Om het water helder te houden, kun je gebruik maken van een filtersysteem. Let er dan wel op dat je het filter regelmatig schoon maakt. Ook met een schepnet vis je eenvoudig het meeste vuil uit het zwembad.

Hoewel een zwembad deze dagen natuurlijk dient ter verkoeling, kan het – zeker ’s avonds – heerlijk zijn om in verwarmd water te stappen. Dankzij het kleinere formaat van een frame zwembad, heb je het zwemwater met een heater sneller op de gewenste temperatuur.