Net als voorgaande jaren hebben we ook dit jaar weer vol smacht zitten wachten op wat 2017 ons zal brengen op het gebied van tuintrends. Daarom struinden we verschillende nationale en internationale tuinbeurzen af om op zoek te gaan naar de nieuwste tuinideeën en inspiratie. Met veel vreugde kunnen wij jullie vertellen dat 2017 werkelijk een veelbelovend jaar gaat worden wat betreft de ontwikkelingen in de tuinwereld. De leukste tuintrends staan hieronder op een rijtje.

De tuin als verlengde van de woonkamer
De tuin is steeds meer onderdeel van het huis geworden. Tegenwoordig zitten we zo graag in de tuin dat we het liefst onze hele woonkamer wel naar dit gedeelte van ons huis willen verplaatsen. Een comfortabele buitenkamer krijgt al meer vorm door het plaatsen van een  terrasoverkapping. Vervolgens is het mogelijk om de veranda geheel naar wens gezellig en knus aan te kleden, bijvoorbeeld met een schommelbank, loungeset, tafels en planten. Zo kunnen we zoveel mogelijk in de tuin zitten en optimaal genieten van het mooie weer.

De vakantietuin
Hoe fijn is het om tijdens de vakantie een paar daagjes thuis te blijven en dan tóch het gevoel te hebben op reis te zijn naar een exotische vakantiebestemming? Gebruik bijvoorbeeld een favoriet vakantieoord als inspiratie voor het inrichten van de tuin. In een Japanse tuin is het mogelijk om lichte kleurenpatronen, zoals wit en roze, te laten terugkomen. Voeg eventueel nog een vijver als versiering toe aan de tuin, bijvoorbeeld met waterlelies, bamboeplanten en sierstenen. Wordt het een Marokkaanse tuin? Dan zijn loungesets, aangekleed met kussens en kleden in vrolijke kleuren, niet te missen. Gaat de voorkeur uit naar een strakke tuin? Dan is de Italiaanse tuinstijl perfect. De tuin kenmerkt zich door symmetrie en het gebruik van veel groen. Een recht pad van één type stenen zorgt voor een overzichtelijke en rustige uitstraling. Om nog meer het vakantiegevoel te ervaren, kan de temperatuur in de tuin verhoogd worden door sfeerhaarden neer te leggen en terrasverwarmers op te hangen.

Gemak staat centraal
Wanneer het weer het toelaat, willen we allemaal zo lang mogelijk luieren in de tuin. We besteden liever geen tijd aan onderhoud. Onderhoudsarme tuinmeubelen hebben we het liefst. Ze worden gemaakt van duurzaam en stevig materiaal, waardoor ze minder gemakkelijk gaan slijten en de oorspronkelijke kleur wordt behouden. Het fijne is dat door de hedendaagse innovaties, de keuze aan onderhoudsvrije tuininvesteringen steeds groter wordt. Denk bijvoorbeeld aan kunststof loungesets, tafels met waterafstotende coating, en tuinhuizen van composiet.

Hangmat